Economia

El Vívid ofereix paquets amb estades i activitats

Es farà del 4 d’abril al 3 de maig i hi ha una cinquantena de propostes

S’espera superar els 9.000 visitants

La setena edició del Festival Vívid, del 4 d’abril al 3 de maig, posa en marxa un servei de paquets a la carta en què els participants podran triar un allotjament (estades en hotel o casa rural) i l’activitat que desitgin fer amb un descompte en el moment de la reserva. Amb aquesta millora es vol incrementar el nombre de participants que s’allotgen en establiments del territori i que l’any passat es va situar en el 20%. “Així, quan algú reservi una estada en un hotel apareixeran totes les activitats recomanades per tal que la gent no hagi de reservar-ho separadament”, va explicar la responsable del club de màrqueting de la Ruta del Vi, Marta Casas.

El Festival Vívid, que organitza la Diputació de Girona amb la col·laboració de la DO Empordà, es tracta d’un conjunt d’activitats que vinculen l’enoturisme amb altres productes turístics, com ara activitats esportives, culturals i gastronòmiques. En l’edició passada van participar 2.009 persones, 8% més que en l’edició del 2018, i aquest any esperen incrementar la participació.

Mantenint la tendència dels darrers anys, aquesta edició manté un nombre limitat d’activitats amb la intenció, segons va assegurar el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, d’oferir una proposta més qualitativa que quantitativa que converteixi l’esdeveniment en un aparador de les ofertes enoturístiques més singulars de la Costa Brava.

El Vívid ofereix una cinquantena d’activitats amb prop de dues mil places. De la programació destaquen, pel seu nombre, les activitats d’enoturisme actiu per conèixer el territori i els vins de l’Empordà. Una d’aquestes propostes inaugurarà el 4 d’abril el Vívid 2020 amb la celebració a Garriguella de la quarta edició de la Marxa Popular entre Vinyes. Els participants faran un recorregut circular entre vinyes i visitaran tres cellers per tastar-ne els vins i les tapes elaborades per restauradors del col·lectiu Cuina del Vent. Aquesta proposta aplegarà també la trobada d’instagrammers #InstaVívid.

El Vívid ofereix altres rutes o passejades, com un itinerari a Capmany entre vinyes, cellers, monuments megalítics i històrics, una ruta gastronòmica per l’Empordanet, rutes en bicicleta o l’enocaiac, una ruta que marida la pràctica d’aquest esport i la degustació de vins. Els organitzadors van destacar també un tast de vins amb la periodista Empar Moliner i un tast solidari amb els propietaris Rendé Masdéu, que va patir les inundacions del riu Francolí l’octubre de l’any passat.

Propostes inclusives

En aquesta edició s’ha millorat en l’accessibilitat i la inclusió de les activitats. Si bé l’any passat es van fer tres propostes dedicades a persones amb discapacitat, aquest any s’ha optat per obrir tota la programació a tots els públics i en una guia es mostrarà si està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, dificultats auditives o visuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia