Economia

Catalunya registra 83.533 ERTO fins aquest diumenge

El nombre total de treballadors afectats per expedients temporals ja és de 617.558

Catalunya ha registrat un total de 83.533 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) fins aquest diumenge, 555 més respecte a les xifres d’aquest dissabte.

Des que va començar la crisi del coronavirus, el nombre de treballadors que s’han quedat temporalment sense feina al territori és de 617.558 -fins a 4.763 més respecte a ahir-, segons les últimes dades del departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

En tan sols una setmana, el nombre d’ERTO a Catalunya s’ha incrementat en 16.387, mentre que la quantitat d’assalariats afectats ha crescut en gairebé 100.000 persones.

Barcelona continua sent la demarcació que més expedients acumula, amb 60.379 i un total de 483.844 treballadors afectats.

Immunes a la crisi

El tsunami laboral provocat per la Covid-19 colpeja per ara amb més força els sectors més vinculats al turisme, com les aerolínies, l’hostaleria o la restauració, i també a l’automoció, paralitzada per complet, però l’ona expansiva ja arriba a tot arreu, inclòs el sector de la construcció.

Amb tot, hi ha sectors que estan resistint millor que d’altres l’embat econòmic d’aquesta crisi pel seu caràcter estratègic en aquesta emergència sanitària.

Les grans cadenes de distribució, i per extensió la indústria alimentària en general, són dels pocs sectors que funcionen a ple rendiment i fins i tot han fet noves contractacions en aquesta crisi sanitària, perquè el proveïment d’aliments és un servei de primera necessitat.

El sector farmacèutic és un altre dels pocs que es manté actiu i que no es planteja de moment cap Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

El sector químic català és un altre dels que, de moment, s’està veient menys afectat en comparació a d’altres, atès que també es considera essencial la producció d’aquest tipus de productes.

També és considerat essencial en aquesta crisi el sector energètic, i per això tampoc s’està veient afectat de moment per ERO temporals, atès que el subministrament d’aigua, llum o gas, així com les connexions a Internet, són bàsiques amb milions de persones confinades a casa seva i els hospitals desbordats.

El sector bancari també se salva de moment de la crema laboral. Un altre cas anecdòtic, però no menys important, és el dels estancs i quioscos de premsa, que també continuen oberts per resoldre altres necessitats de la població.

I també estan actives, en aquesta línia, les fàbriques que produeixen pasta de paper, com les de la paperera catalana Miquel i Costas, que segueix produint paper de tabac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA