Economia

Caiguda del 55% en la construcció

És la previsió dels arquitectes gironins, el 72% dels quals han hagut d’aturar obres

Els arquitectes gironins consideren que els nous encàrrecs en el sector de la construcció cauran del 55% per l’impacte del coronavirus, segons una enquesta realitzada entre el 6 i el 13 d’abril, coincidint amb l’aturada de l’activitat econòmica a causa del confinament.

Un total de 258 arquitectes gironins van participar en l’enquesta. El 70% afirma haver tingut una disminució d’encàrrecs i el 62% afirma haver patit retards, atribuïbles principalment als ajuntaments. El president dels arquitectes gironins, Marc Riera, recorda que el sector ha de donar resposta a dos grans reptes: l’habitatge i el canvi climàtic.

També els enginyers

Una enquesta del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona també detecta una baixada del volum de feina de més del 75%, segons el 41,5% dels enquestats. Quant a mesures laborals, el 41,5% dels enginyers han fet reducció de la jornada, al 12,7% els han aplicat un ERTO i el 7,6% han demanat una ajuda a l’administració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia