Economia

El governador del Banc d’Espanya defensa que calen reformes estructurals per afrontar l’impacte del coronavirus

Hernández de Cos avisa que la crisi pot ser “més llarga de l’anticipat”

Augura una caiguda del PIB de mínim el 9,5%

El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha defensat que cal un “acord polític” que s’haurà d’allargar “diverses legislatures” per impulsar reformes estructurals “ambicioses” per afrontar l’impacte en l’economia del coronavirus. Hernández de Cos ha dit que a curt termini “no hi ha alternativa sensata a l’expansió pressupostària” i no es pot fer una retirada “prematura” de les “mesures fiscals d’emergència” perquè “augmentaria el risc que el creixement pateixi danys més duradors” . Tanmateix, “un cop controlada la pandèmia cal sanejar les finances de les administracions públiques per evitar una crisi de deute públic” i per poder “recuperar en el mitjà termini el marge d’actuació en política fiscal”, ha apuntat.

Durant la seva compareixença a la comissió d’Economia del Congrés aquest dilluns, Hernández de Cos ha dit que cal impulsar polítiques que propiciïn el creixement econòmic i alhora fer plans de consolidació pressupostària per reduir els “desequilibris fiscals”. Segons el governador del Banc d’Espanya, cal definir aquesta estratègia aviat per anar-la aplicant “gradualment”.

“Hem arribat amb un marge molt reduït” d’actuació en política fiscal i això està “condicionant les decisions”. “És una lliçó que no hem d’oblidar de cara al futur”, ha dit Hernández de Cos.

“Magnitud sense precedents”

El governador del Banc d’Espanya ha constatat que la crisi econòmica derivada del coronavirus té una “magnitud sense precedents” que s’agreuja a mesura que passen les setmanes amb l’activitat aturada. Per això, apunta que les previsions econòmiques fetes fa un mes ja estan desfasades i ha previst una caiguda del PIB espanyol el 2020 d’entre el 9,5 i el 12,4% amb una recuperació el 2021 d’entre el 6,1 i el 8,5%.

“Es registraran retrocessos del PIB els més voluminosos en temps de pau”, ha dit. Segons Hernández de Cos, la pertorbació pot ser “més llarga del que s’havia anticipat” i ha constatat un “grau d’incertesa molt elevat”.

Resposta de la UE

Hernández de Cos ha criticat que la resposta de la Unió Europea ha estat fins ara “insuficient” i veu “marge” per millorar-la. El governador del Banc d’Espanya ha fet una crida a una resposta “contundent” i “coordinada” i ha avisat que “no hi ha res pitjor que el recurs a polítiques proteccionistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA