Economia

El BCE preveu que els bancs de l’eurozona tinguin “pèrdues significatives” per l’impacte de la Covid-19

La institució monetària alerta que la pandèmia “augmenta els riscos” per a l’estabilitat financera

El Banc Central Europeu (BCE) veu “probable” que els bancs de l’eurozona tinguin “pèrdues significatives” pels efectes de la Covid-19.

En un informe sobre estabilitat financera, la institució alerta que la pandèmia “augmenta els riscos” per a l’estabilitat financera perquè “amplifica enormement les vulnerabilitats ja existents en el sector financer, les empreses i els governs”.

Malgrat considerar que les mesures impulsades pels governs han evitat el “col·lapse” i que els bancs estan ara “millor capitalitzats”, el BCE avisa que les entitats patiran “més pressió sobre la seva rendibilitat” per “la immensa disrupció social i econòmica” causada pel coronavirus.

Segons l’informe del BCE, alguns actius poden patir un increment molt elevat de preu i es poden produir sortides de capital d’alguns fons d’inversió.

“L’associació amb l’augment del deute públic pot desencadenar també reavaluacions del risc sobirà per participants del mercat i revifar les pressions als països més vulnerables”, adverteix el document.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia