Economia

turisme

frau elèctric

L'empresari “pirata” també deu diners a l'ajuntament

El consistori encara no havia acabat de calcular ahir quants diners deurien les empreses de José Luis Velasco

Inspecció de Treball va anar als hotels tancats però no va obtenir respostes

L'amo dels quatre hotels de Lloret de Mar denunciats per Endesa per frau elèctric també deu diners a l'Ajuntament de Lloret, segons van confirmar ahir des de l'equip de govern, tot i que no van concretar quines quantitats són. Els dos hotels tancats continuaven ahir sense activitat turística, tot i que els treballadors continuen anant a la feina i ahir van rebre la visita de responsables d'Inspecció de Treball, arran de la denúncia interposada pel sindicat CCOO. També es van reunir l'alcalde, Jaume Dulsat, i regidors de l'equip de govern amb el comitè d'empresa, sindicats i la propietat, amb l'objectiu d'aclarir en quina situació quedaran els treballadors dels hotels afectats.

Dels quatre hotels propietat de José Luis Velasco, a dos d'ells l'ajuntament els va retirar la llicència d'activitats. Tot i no tenir ni llum ni clients, els treballadors hi continuen anant, però encara no han cobrat la nòmina del mes d'agost, segons van denunciar ahir des del sindicat CCOO. Aquests hotels són el Sun Village (amb 32 treballadors) i el Mediterranean Sand (22 empleats). Al Marina Sand hi ha una setantena de treballadors, i al Savoy, uns 25 (els sindicats no tenen les dades exactes atès que hi ha diferents tipus de contracte, segons van explicar).

Tant CCOO com l'ajuntament volen que l'empresa pagui el deute i pugui tornar a obrir els hotels que té tancats. Amb tot, el secretari d'Organització i Recursos de CCOO a les comarques gironines, Antonio Ferro, va remarcar que la seguretat dels clients i els treballadors és més important que mantenir l'hotel obert “sense saber si reuneix les condicions per operar”. De moment, segons Endesa, no hi ha acord per pagar el deute. Segons l'alcalde de Lloret, l'operador que porta els turistes als hotels de Velasco, World2meet, estaria negociant per pagar el deute.

LA XIFRA

150
treballadors
aproximadament hi ha als hotels de l'empresari José Luis Velasco a Lloret de Mar

Treball amenaça amb sancions

El secretari general de Treball, Josep Ginesta, va alertar ahir la cadena hotelera de Lloret de Mar que si no aporta informació sobre la situació dels treballadors iniciarà els tràmits per sancionar-la. Els responsables de la Inspecció de Treball que van anar ahir a l'hotel Sun Village no van trobar-se cap representant legal que pogués aportar informació i es van emplaçar a una nova trobada, avui al migdia. Ginesta adverteix l'empresa que té l'obligació legal de clarificar en quina situació administrativa es troben els empleats dels dos hotels que no tenen activitat. “El que no pot passar és que els treballadors estiguin en una situació d'inseguretat jurídica”, va manifestar. José Luis Velasco Blanco és administrador únic de quatre empreses (entre elles Sun Village Lloret SL i Savoy Fenals SL), i també ha estat administrador d'altres societats, entre elles Mediterranean Lloret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona