Economia

Signen un acord estratègic per impulsar l'economia al Penedès

Administracions de les quatre comarques i entitats econòmiques i culturals signen un compromís de treball conjunt

Pretenen fomentar una indústria de qualitat i sinergies en turisme

La necessitat d'avançar en l'àmbit de l'energia, les infraestructures i les telecomunicacions, i la mobilitat i la formació per aconseguir una indústria de qualitat al Penedès es troba amb la voluntat dels ajuntaments de les quatre capitals (Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada i el Vendrell) per tal de posar-hi les eines per fer-ho possible. Ho van manifestar dimecres els alcaldes en la signatura del compromís per impulsar l'economia de la zona en el marc del nou pla estratègic que dirigeix la Fundació Pro Penedès. El compromís el van signar també els presidents dels consells comarcals, i els presidents i directors de les principals entitats econòmiques i culturals de l'àmbit Penedès. Tots ells van estar d'acord amb la necessitat de treballar conjuntament per afavorir la cooperació, també en el sector del turisme, i alimentar l'intercanvi d'informació per millorar l'oferta turística i cultural tant des de la costa com des de l'interior.

L'esquelet de la vegueria

L'alcalde de Vilafranca del Penedès i president de la Fundació Pro Penedès, Pere Regull, va assegurar que el document de treball en què han col·laborat les quatre capitals de comarques així com diverses entitats no deixa de ser l'esquelet de la futura vegueria del Penedès. A més, es va felicitar per la capacitat de tots a l'hora de fer un “document prou ambigu perquè tots s'hi puguin sentir còmodes”. Regull considera que les comarques del Penedès només tenen futur si treballen unides. Els alcaldes de les quatre capitals i els presidents dels consells comarcals van destacar el respecte i la voluntat de generar sinergies dins de l'àrea del Penedès com a punts forts per marcar les línies del futur.

LA FRASE

Si anem junts podrem defensar cada un la nostra idiosincràsia; si no, no serem res
Pere Regull
alcalde de vilafranca i president de la fundació pro penedès

LA XIFRA

70
milions d'euros
és el que ha costat el centre de distribució que El Corte Inglés ha estrenat a la Bisbal del Penedès.

Un gran pas a la Bisbal del Penedès

El nou polígon Les Planes Baixes de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès), amb més de 400.000 m², té compromesa el 60% de la seva superfície. La meitat, al costat de l'autopista AP-2, correspon a El Corte Inglés, que a mitjan juliol hi va obrir una plataforma logística des d'on distribueix productes a Catalunya, Aragó, el País Valencià i Múrcia, i que complementa la seva planta de Montornès del Vallès. La multinacional ha enllestit la primera fase del projecte, amb prop de 45.000 m² i una inversió de 70 milions d'euros, amb previsió de poder fer-hi ampliacions. Aquest dijous, durant la inauguració del polígon que va presidir el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, juntament amb l'alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, es va confirmar que una nova empresa començarà ben aviat les obres per establir-se a la Bisbal. El conseller va remarcar que la prioritat del govern és fomentar l'activitat empresarial i la generació d'ocupació arreu del territori i va reivindicar la importància de fer infraestructures com el corredor mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona