Economia

La UGT insta la Generalitat a ser accionista de Nylstar

La proposta permetria al govern tenir “un control directe” sobre el futur de la tèxtil si entrés en concurs de creditors

El sindicat també li demana una partida d'ajut per evitar casos de vulnerabilitat

El sindicat UGT ha demanat a la Generalitat que entri en l'accionariat de Nylstar per tenir “un control directe” sobre el futur de la tèxtil si entra en concurs de creditors. També ha reclamat als departaments de Treball i Empresa que ajudin a trobar finançament en cas que un nou empresari s'interessi per comprar l'emblemàtica fàbrica de Blanes.

El sindicat reitera que no confia en el Grup Praedium, ni en l'empresari Alfons Cirera, que hi està al capdavant, perquè reflotin l'activitat i s'aconsegueixi una injecció de capital en les pròximes setmanes. Pel que fa a la plantilla, i amb l'objectiu de minimitzar l'impacte que tot aquest procés pugui tenir en els treballadors –que ja fa dos mesos que no cobren–, la UGT reclama “una partida d'ajuts concrets” per atendre situacions de vulnerabilitat i programes de formació i recol·locació per als empleats.

Anar tots plegats

La UGT ha anat un pas més enllà en les reivindicacions que dijous va posar damunt la taula durant la reunió a quatre bandes entre la plantilla, els sindicats, el Departament de Treball, Afers Socials i Família, i l'Ajuntament de Blanes. El sindicat referma la decisió d'anar plegats per salvar la tèxtil centenària (antiga SAFA) i exigeix a les administracions que remin a l'uníson “per reactivar la Nylstar i mantenir els més de 200 llocs de treball”.

El sindicat reitera la seva desconfiança envers l'actual propietari, el Grup Praedium, amb l'empresari Alfons Cirera al capdavant. Per això, la UGT reclama que quan el concurs de creditors ja sigui un fet, i si es troben empresaris interessats a comprar la tèxtil, la Generalitat “ho faciliti i ajudi en la consecució de finançament” per tirar endavant l'operació.

Perill de vulnerabilitat

“Encara més, hem sol·licitat que la Generalitat entri en l'accionariat de Nylstar per tenir un control directe sobre el pla industrial que s'ha de desenvolupar”, recull el sindicat en un comunicat. Pel que fa a les males perspectives que té Nylstar actualment, la UGT també reclama al govern i a l'Ajuntament que cerquin inversors “en l'empresariat del sector tèxtil per trobar un nou propietari que reprengui l'activitat productiva de Nylstar”. I, mentre dura el procés, el sindicat també demana al govern que creï una partida específica d'ajut als treballadors de la tèxtil per evitar “casos de vulnerabilitat”. Reclama una “dotació pressupostària per a ajudes especials als treballadors afectats per l'ERO temporal actual o futurs en cas de liquidació de l'empresa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona