Economia

economia

L'hoteler del frau a Lloret deu 200.000 euros als empleats

Velasco vol demanar un crèdit per liquidar el deute a 150 treballadors

Per CCOO, el gestor és “irresponsable”

L'empresari de Lloret de Mar José Luis Velasco Blanco deu uns 200.000 euros a 150 empleats del grup d'establiments que gestiona al municipi. Així ho va dir ahir a la tarda el president del comitè d'empresa del Marina Sand, José Luis Sánchez (CCOO), al final de la manifestació que va aplegar 400 treballadors que reclamaven cobrar el que Velasco els deu.

Els treballadors dels hotels Marina Sand (antic Selva Mar), Sun Village, Mediterranean Sand i Marina Sand van reclamar ahir al carrer que els paguin el que els deuen. Sánchez va explicar que esperaran fins a final de mes i que, si no han cobrat, prendran decisions.

Televisors que marxen

Sánchez va rebre dimarts una trucada de Velasco. Segons va explicar ahir el representant dels empleats davant de l'Ajuntament, en els parlaments finals de la manifestació Velasco vol demanar un crèdit –amb uns terrenys com a aval– per liquidar el deute. Al Marina Sand, però, mentre l'hotel està tancat per ordre de l'Ajuntament, han sortit de les instal·lacions uns 250 televisors. Sánchez va demanar comprensió a l'alcalde, Jaume Dulsat, per la situació del personal de l'empresari.

Convocats per CCOO, la protesta va començar al davant del Marina Sand i va seguir per l'avinguda Vila de Tossa, l'avinguda Just Marlès (la riera) i el passeig Marítim. Hi van assistir el secretari de CCOO a la demarcació, Bartomeu Compte, i el secretari general del sindicat a Catalunya, Joan Carles Gallego.

Compte va denunciar que la Generalitat no havia fet cap inspecció en els establiments de Velasco, “tot i que fa un any i mig que hi denunciàvem males pràctiques. Gallego va comentar que la gestió de Velasco és “la punta d'iceberg d'un model amb peus de fang, un exemple d'empresari que no té responsabilitat social i amb unes pràctiques que contaminen el sector”.

LA FRASE

[A Dulsat] Que no es preocupi tant per la imatge de Lloret i que ho faci més pels treballadors
José Luis Sánchez
president del comitè d'empresa de l'hotel marina sand

LA XIFRA

250
televisors
haurien sortit del Marina Sand fa pocs dies. Segons CCOO, els aparells s'havien adquirit fa cinc mesos.

Velasco, no grat per ICV-EUiA

El grup d'ICV-EUiA presentarà en el ple de dilluns una moció perquè l'empresari José Luis Velasco Blanco sigui declarat no grat a Lloret de Mar. Segons el portaveu de la coalició, Xavier Rodríguez Pacios, “una persona que ha fet tantes trampes punxant la llum i el gas, i que ha posat en perill la salut de les persones amb l'estafa del gas, ha de saber que no és benvingut”. En el text de la moció, assegura que Velasco, establert a Lloret, és l'exemple “de fer diner ràpid sense que no importi res més”. Cal recordar que l'Ajuntament va enretirar les llicències de quatre hotels del mateix grup després que un foc al Sun Village destapés la connexió a la llum i el gas en tres establiments més. El regidor d'ICV-EUiA destaca que el gestor dels quatre hotels fraudulents hauria venut dos cops les mateixes places hoteleres. ICV-EUiA preveu repartir guardioles pel poble per recaptar diners per als empleats dels quatre hotels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona