Economia

empresa

Tegust vendrà 800.000 infusions el 2016 d'herbes ben bé del país

L'empresa empordanesa és la primera marca de gran consum que crea infusions 100% catalanes

Aquest setembre llança tres infusions noves d'alta qualitat

Tot just aquest novembre farà dos anys que es va crear i l'empresa Tegust ja preveu vendre aquest 2016 700.000 o 800.000 sobres d'infusions elaborades amb herbes exclusivament del país. Creada a finals del 2014, l'empresa d'infusions Tegust, amb seu a Forallac (Baix Empordà), té l'exclusivitat de l'aprovisionament d'herbes per a infusions en piràmide del Parc de les Olors, una xarxa d'una vintena de parcs catalans dedicats al cultiu i elaboració de productes derivats de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals.

L'any passat van comercialitzar uns 275.000 sobres i van facturar al voltant dels 100.000 euros. Aquest any preveuen facturar més del doble, uns 250.000 euros, segons estima l'impulsor de la marca, Pep Mascarós.

Tegust és la primera marca de gran consum que crea infusions 100% catalanes, i aquest mes de setembre ha llançat al mercat tres infusions d'alta qualitat fetes amb plantes aromàtiques cultivades exclusivament en territori català. Marialluïsa de l'Empordà, camamilla de Linyola i menta del Pirineu són els nous productes que des d'ara mateix estan disponibles als bars, restaurants i hotels de Catalunya.

Mascarós explica que tots tres productes tenen com a element diferencial la proximitat, ja que provenen exclusivament de l'entorn territorial català i arriben directament del productor: la xarxa del Parc de les Olors de Catalunya. De l'encaix dels sobres d'infusió, se n'encarrega una entitat del tercer sector, el Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana de Palafrugell. El responsable de l'empresa assenyala que li fa especial il·lusió “ser la primera marca que treu al mercat unes infusions de proximitat amb un producte 100% català”. “Avui és molt importat per al consumidor saber d'on és el producte i qui n'és el productor, i a Tegust ho fem possible”, hi afegeix. Distribuïts en 16 comarques, cada parc s'ha especialitzat en el cultiu ecològic de certes plantes d'acord amb les condicions climàtiques i de sòl de cada zona per tal de maximitzar-ne les propietats. Mascarós destaca: “Hem analitzat recentment la camamilla del Pla d'Urgell i els resultats demostren que és una varietat amb un 25% més de principis actius que altres varietats comercials seleccionades.” “Són infusions amb noms i cognoms, com es fa amb el vi o el formatge”, conclou.

LA FRASE

Són infusions amb noms i cognoms, com es fa amb el vi o el formatge
Pep Mascarós
impulsor de TEGUST


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA