Economia

empresa

José Luis Bonet admet que Freixenet té una oferta de compra “molt seriosa”

El president de la cavista parla d'una “molt bona harmonia familiar” mentre creixen els rumors d'un acord per tancar la venda a l'alemanya Henkell

El president de Freixenet, José Luis Bonet, va afirmar ahir que la companyia té sobre la taula una “oferta molt seriosa” de compra. Ho va fer contestant a les preguntes sobre la possible venda a l'alemanya Henkell, tot i que el president de Freixenet no es va referir a cap nom en concret.

En la presentació de la nova campanya de Nadal de la marca –que tindrà un any més el protagonisme de les integrants de l'equip espanyol de gimnàstica rítmica i que es va avançar ahir a Sant Sadurní d'Anoia–, Bonet també va haver de contestar a les preguntes sobre les tensions entre les diferents branques familiars arran d'aquesta futura venda.

En aquest sentit, el president de Freixenet va voler tancar ahir polèmiques tot afirmant que “afortunadament, hi ha molt bona harmonia familiar, i a partir d'aquí anirem navegant”.

El que no va voler confirmar Bonet són les informacions que ahir avançava el portal de notícies El Confidencial, segons el qual les tres famílies propietàries de la cavista (els Hevia, els Ferrer i els Bonet), haurien arribat a un acord per donar entrada a Henkell amb una participació que voltaria el 20% i que alhora facilitaria la sortida dels Hevia de l'accionariat, tal com aquests (propietaris del 29% de la cavista) voldrien.

Fa mesos que la companyia cavista catalana manté oberta la porta a una gran operació corporativa com a punt de sortida a les diferents visions de les famílies sobre la seva gestió.

En un principi s'havia especulat que Henkell hauria condicionat la seva entrada a la presa d'una participació majoritària, una possibilitat que no agradava gens a l'actual president i que aixecava recels fins i tot a l'administració pel pes històric de la marca.

En els darrers mesos, Freixenet ha mirat de reduir diferències entre els seus socis, però el març passat va haver d'ajornar un consell d'administració que prometia ser decisiu per la mort sobtada de Carmen Ferrer, matriarca dels Hevia Ferrer.

La branca descendent de Pilar Ferrer Sala, mare de José Luis Bonet, controla un altre 29% de la companyia, i, finalment, els Ferrer Noguer, als quals pertany l'actual conseller delegat, Pedro Ferrer, disposa del 42% restant de les accions de la cavista catalana.

El darrer exercici fiscal amb dades disponibles (tancat l'abril del 2015) Freixenet es va anotar una facturació per valor de 500 milions d'euros, però va reduir el seu benefici fins als 2,2 milions, un 71% menys. Les tensions per uns comptes que passen hores complicades han ajudat a generar diferències entre les tres branques propietàries

L'entrada de l'alemanya Henkell, el major fabricant de begudes del seu país, podria aportar un reforç financer i industrial al grup i alhora impulsar les exportacions de la marca catalana.

LA XIFRA

500
milions d'euros
és la quantitat en què podria valorar Henkell la companyia cavista catalana.

Preveu vendre un 5% més per Nadal a preus més alts

Freixenet preveu una bona companya de Nadal, amb un augment de vendes del 5% respecte de l'any passat. “La feina està feta i tenim un producte que és perfecte”, destacava ahir el director de comunicació de la marca, Pedro Bonet, en la presentació del nou anunci de Freixenet per a la campanya de Nadal.

La companyia espera que aquest any no els afecti l'impacte del boicot a productes catalans que han notat en altres exercicis, i en aquest sentit Bonet va confiar que “el Nadal no s'enterboleixi per res i que funcioni normalment, i que aquesta tendència duri ”. D'altra banda, José Luis Bonet va avançar ahir una repercussió a l'alça sobre els preus per la mala collita d'aquest any, tot i que va afirmar que no seran “pujades dramàtiques”. L'anunci de la campanya tornarà a estar protagonitzada per l'equip espanyol de gimnàstica rítmica, amb una producció en què també repetirà el cineasta Kike Maíllo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA