Economia

Els titulars de les ‘black' van demanar més crèdit

La direcció de Caja Madrid atenia totes les peticions per elevar la despesa de la targeta

Un informe aportat per Bankia en el judici contra els usuaris de les targetes opaques al fisc de Caja Madrid posa de manifest que els límits de despesa de les targetes quedaven curts, i que les peticions per elevar la despesa mensual màxima eren contínues. Es tracta d'una sèrie de correus electrònics intercanviats entre departaments interns de control de targetes, als quals de manera recurrent es dirigia l'exdirector general de Caja Madrid Ildefonso Sánchez Barcoj, que era qui gestionava les sol·licituds, a més de demanar més capacitat de despesa també per a si mateix.

Cada titular d'aquestes targetes tenia un límit de despesa mensual que oscil·lava entre els 3.000 i 8.000 euros, i que en determinades èpoques de l'any resultava insuficient, particularment per Nadal i al mes d'agost.

Entre els que més sovint reclamaven ampliar el límit de la despesa de la targeta destaquen Matías Amat, mà dreta de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa, i Mercedes de la Merced, regidora de l'Ajuntament de Madrid ja morta. El que sí que s'asseu al banc dels acusats per respondre sobre l'ús de les targetes és Amat, que l'agost del 2006 va demanar que el límit de la seva targeta passés de 40.000 a 60.000 euros, i dos anys després, el gener del 2008, va sol·licitar una ampliació de despesa de fins a 35.500 euros.

En general, totes les peticions van ser ateses. Així, el que va ser director general de Banca Comercial, Ramón Ferraz Ricarte, va demanar el desembre del 2006 poder desemborsar 1.000 euros diaris amb la targeta, una petició que va ser atesa. El mateix Blesa va demanar pel mateix conducte que se li apugés fins a 24.000 euros la despesa de la seva targeta l'abril i el maig del 2006.

Segona sessió del judici

D'altra banda, Bankia va defensar ahir a l'Audiencia Nacional la seva legitimitat com a acusació particular en el cas, en considerar el perjudici causat pels 65 usuaris, una versió que va rebre el suport del fiscal Alejandro Luzón, que també va defensar la validesa de les proves aportades pel banc.

Durant la segona sessió del judici, que té lloc a la localitat de San Fernando de Henares, Luzón va justificar la divulgació dels correus amb dades privades dels acusats per l'existència de fundades sospites d'irregularitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries