Economia

Nylstar fa una injecció de capital i vol reprendre l'activitat aquest mes

El sindicat UGT critica que la previsió inicial de producció no servirà per donar feina a tots els treballadors i exigeix un projecte econòmic viable

La direcció de l'empresa tèxtil Nylstar de Blanes ha comunicat al comitè d'empresa que vol reprendre l'activitat entre el 17 i el 20 d'octubre, després de fer una injecció de capital per tornar a posar en marxa la planta. La fàbrica tèxtil està aturada des de principis d'any i la plantilla està afectada per un ERO temporal fins a final d'any.

La UGT, però, s'oposa a aquesta decisió perquè considera que la injecció de diners i la previsió inicial de producció (unes 50 tones de filatures) són “clarament insuficients” i que no donaran feina a tots els treballadors ni faran que la fàbrica treballi a ple rendiment. Per això la UGT exigeix a la direcció que, tal com van acordar a l'agost, presenti un projecte econòmic, productiu i industrial per a la planta que detalli quina serà la inversió econòmica i la producció futura, així com el personal necessari. Si en data del 31 d'octubre l'empresa no ha aconseguit el capital necessari es veurà abocada a presentar concurs de creditors.

A més, la UGT ha exigit a la direcció la rotació de treballadors per a aquesta producció inicial, tal com recull l'acord del mes d'agost passat, i una relació dels creditors amb les condicions per al pagament del deute. El sindicat recorda també que l'empresa ha de presentar un projecte econòmic, productiu i industrial per a la planta que detalli quines seran la inversió econòmica i la producció futura, així com el personal necessari. Aquest era un altre dels punts de l'acord.

Reunió amb l'alcalde

Representants dels sindicats UGT i CCOO es van reunir dilluns amb l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, per demanar-li un protocol d'actuació per als treballadors de Nylstar que estiguin en situacions de vulnerabilitat social, i que inclogui ajudes directes o indirectes per fer front al pagament de lloguers o hipoteques i dels subministraments de la llar, així com processos de formació i reciclatge.

L'alcalde va explicar ahir que els serveis tècnics del consistori hi estan treballant, però creu que també s'han d'implicar el Consell Comarcal i la Diputació “amb les famílies que poden perdre la feina”.

LA XIFRA

180
treballadors
té l'empresa Nylstar de Blanes, que busca capital per tirar endavant un projecte industrial sòlid.

LA DATA

10-10-16
La Inspecció de Treball ha convocat la direcció de Nylstar dilluns a una altra reunió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona