Economia

L'avançament de l'impost de societats afectarà 600 empreses gironines

La Cambra de Comerç de Girona rebutja aquesta premissa del nou impost perquè afecta negativament el creixement econòmic i la contractació laboral

El ple de la Cambra de Comerç ha aprovat una resolució per denunciar que la decisió d'avançar el pagament de l'impost de societats afectarà negativament més de 600 empreses gironines. El 30 de setembre, últim dia de termini per fer-ho, es va aprovar per la via d'un decret llei un increment substancial dels pagaments fraccionats a compte de l'impost sobre societats per a les empreses que en l'exercici anterior hagin facturat més de 10 milions d'euros. En concret, el percentatge de tributació sobre la base imposable s'incrementa de manera molt substancial passant del 17% al 24%. Addicionalment, s'estableix que en qualsevol cas el pagament fraccionat tindrà un mínim del 23% sobre el resultat comptable (no sobre la base imposable). Segons la Cambra, aquesta tributació mínima, pel fet de no poder-se considerar als ajustos de la base imposable ni a les pèrdues d'exercicis anteriors, pot provocar el pagament de quantitats molt superiors a les que puguin resultar de la liquidació definitiva de l'impost. La Cambra de Comerç de Girona ha calculat que aquesta mesura afectarà com a mínim 600 empreses de les comarques gironines, i el ple ha denunciat que aquesta mesura pot posar en perill el fons de maniobra, els plans de creixement econòmic i el possible increment de la contractació laboral de les principals empreses de Girona.

El govern de l'Estat vol intentar complir els seus objectius de dèficit de manera precipitada a càrrec de la tresoreria de les principals empreses del país, perjudicant la seva competitivitat. Els càlculs de la Cambra demostren que no es tracta d'una mesura que només afecti les grans corporacions, sinó que tindrà una clara incidència en les empreses mitjanes i grans del territori.

LA FRASE

El percentatge de tributació sobre la base imposable s'incrementa i passa del 17% al 24%
Cambra de Comerç de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA