Economia

consell comarcal

El Pla de l'Estany encarrega la imatge de marca a la UVic

El projecte, impulsat pel Consell Comarcal, inclou, entre altres accions, una consulta als ciutadans per esbrinar els trets identitaris del territori i destacar-los a l'hora de promocionar-lo

“Tenim molts atractius però ens fa falta saber-nos vendre”, deia ahir la consellera de Comerç i Turisme del Consell del Pla de l'Estany, Joana Vilà, en la signatura del conveni entre aquest ens i la Universitat de Vic (UVic-UCC) per a la definició d'una marca d'aquest territori. L'encàrrec culminarà amb el disseny d'un logotip, però tan important com la imatge gràfica ho serà el procés previ, que anirà a càrrec d'un equip dirigit pel professor Jordi de San Eugenio. Consistirà –va explicar el vicedegà de la Facultat d'Economia i Comunicació de la UVic, Xavier Ginesta– a “escoltar” la comarca a través de reunions sectorials, trobades amb líders d'opinió i, finalment, amb una enquesta general a tots els habitants del Pla de l'Estany per veure “qui som i cap on anem”. Els conceptes que s'extreguin del procés ajudaran tant a la definició de la marca identitària de la comarca –i la corresponent estratègia per difondre-la– com a la seva governança, segons els promotors.

El pressupost del projecte és d'uns 10.000 euros i es preveu tenir-lo enllestit a finals de l'any que ve. El tracte el van formalitzar ahir a can Puig de la Bellacasa, seu de l'ens comarcal, el president del Consell, Jordi Xargay, i el rector de la UVic, Jordi Montaña. El fet que l'encàrrec l'hagin fet a aquesta universitat i no a una altra és degut –va argumentar Xargay– a l'experiència que tenen en aquest camp.

La UVic al territori

La UVic ha elaborat projectes similars a aquest per a Figueres, el Vendrell i la mateixa Vic, i també per a l'Empordà. El rector va indicar que una de les missions de la UVic és “ajudar al desenvolupament del territori”. Tot i que la seu central és a Vic, aquesta universitat ja té presència a Figueres, Olot i Puigcerdà. “La nostra voluntat és ser als llocs de Catalunya on podem fer falta”, va dir Montaña.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona