Economia

transports

rodalies

Viladecans guanyarà trens amb l'‘outlet'

Tots els combois s'aturaran els caps de setmana per donar servei als clients del nou centre, que obrirà aquest dijous

Viladecans The Style Outlets, el centre comercial que Neinver està construint a Ca n'Alemany, bull ara d'activitat amb els últims preparatius per obrir aquest dijous. Viladecans es prepara per a l'obertura de l'outlet i per rebre els dos milions de visitants anuals que es calcula que arribaran a la ciutat. I s'ha aconseguit solucionar, en part, l'accés ferroviari, ja que el Departament de Territori i Sostenibilitat va anunciar ahir que tots els trens s'aturaran a Viladecans els caps de setmana i els festius. El servei passarà dels 36 combois que ara s'hi aturen en direcció a Vilanova i els 39 en direcció a Barcelona a 65 i 68 trens, respectivament, la qual cosa permetrà que hi parin quatre trens cada hora. Aquest fet millorarà l'accés amb tren –l'estació de Renfe és al costat de l'entrada al centre comercial– si més no els dissabtes, ja que l'outlet estarà tancat els diumenges perquè Viladecans no té la categoria de municipi turístic. L'alcalde, Carles Ruiz, es va mostrar confiat ahir que a partir del maig del 2017 tots els combois s'hi aturaran també els feiners quan entri en funcionament el desviament Vandellòs-Tarragona. “Moltes mercaderies podran usar la línia d'alta velocitat”, segons Ruiz, fet que permetrà guanyar espai per a les rodalies i millorar freqüències.

Una nova entrada

La construcció de l'outlet de Neinver representarà, segons Ruiz, “una nova entrada per a la ciutat” al costat de la carretera de la Vila, que comunica amb el centre de Viladecans. L'Ajuntament i l'Incasòl, units en el consorci DeltaBCN, han gastat 38 milions d'euros a urbanitzar el sector empresarial de Ca n'Alemany i preparar-lo per a l'arribada del sector privat, que hi ha invertit 200 milions d'euros. De moment s'hi han instal·lat Neinver, Recambios Marina i Desigual, que hi ha construït un centre logístic i preveu expandir-se al polígon en dues fases més. “L'Ajuntament i la Generalitat ens vam posar d'acord en plena crisi per crear un pol estratègic a Ca n'Alemany i el sector privat ha respost”, va valorar ahir el director de l'Incasòl, Damià Calvet. El polígon té encara 40.000 m² de sostre disponibles per a ús industrial i 13.000 m² per a ús terciari, que permet fer-hi hotels i oficines.

L'Ajuntament, d'altra banda, va presentar ahir el Viladecans Experience, una iniciativa que pretén acostar els compradors de l'outlet a la ciutat i donar-los a conèixer els atractius locals. “Hi ha més comerços a la ciutat, hi ha patrimoni, hi ha gastronomia, hi ha l'accés als espais naturals del delta”, va assenyalar l'alcalde. “Un munt d'experiències diferents”, entre les quals Ruiz va destacar la fira medieval, el festival de teatre al carrer i la programació del teatre Atrium. L'Ajuntament instal·larà a l'outlet una oficina de turisme i crearà una app sobre els punts interessants de la ciutat.

LA FRASE

Hi ha més comerços a la ciutat, patrimoni, gastronomia i l'accés als espais naturals del delta
Carles Ruiz
Alcalde de Viladecans


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona