Economia

Empreses

Maculart amplia fronteres

L'empresa d'arts gràfiques especialitzada en laboratoris farmacèutics estudia la compra d'algunes impremtes a Madrid i Galícia

Estudia la fórmula per sortir als mercats francès i italià amb la col·laboració d'empreses o socis locals

La companyia d'arts gràfiques Maculart, especialitzada en la fabricació d'estotjos i prospectes per a laboratoris farmacèutics, estudia l'expansió al territori espanyol amb la compra de petites impremtes en zones estratègiques com ara Madrid o el nord d'Espanya, com ara Galícia, segons els plans per als pròxims anys. El director general de l'empresa amb seu a Cerdanyola del Vallès i segona generació de l'empresa familiar, Albert Majós, reconeix que la companyia “està en una situació en què o bé compra o bé ha de ser comprada”, segons explica a aquest diari. “La nostra intenció no és que ens comprin, perquè la llibertat no té preu, però el cert és que tenim unes dimensions determinades i ara estem en un punt d'inflexió en què o bé fem un salt cap endavant o bé ens acabem integrant en un grup, cosa que no voldria, tot i que en aquesta vida no s'ha de descartar res”, argumenta. En aquest sentit, l'empresa ja està buscant mercat a l'Estat espanyol i també en països europeus com és el cas de França o Itàlia, on voldrien entrar a través de socis locals “o bé en projectes en què poguessin “col·laborar amb altres empreses”.

L'empresa Maculart, nascuda l'any 1965 com a impremta GAMA Artes Gràficas a Barcelona, està especialitzada en la impressió d'estotjos i prospectes per a la indústria farmacèutica i confia a acabar l'any amb la fabricació de 78 milions d'estotjos i 80 milions de prospectes. Actualment, gairebé un 90% de la producció es fa per a clients catalans, entre els quals figuren les principals farmacèutiques amb planta al territori, com ara Grífols, Esteve, Menarini, Merck, Ferrer i Reig Jofre, per citar alguns exemples. L'altre 10% restant són estotjos per a perfumeria, gràcies a la participació que Majós té en l'empresa Akewuele, que treballa amb clients com ara Inditex. A més, amb la compra del 100% de l'empresa de Molins de Rei Estogi Farmacèutic, el mes de maig passat, Maculart fa passos de gegant per guanyar clients i experiència en aquest segment de negoci, alhora que amplia el seu coneixement en l'encunyació, manipulació i muntatge d'envasos i embalatges de paper i cartró.

Aquesta compra els ha permès, entre altres coses, més que doblar la producció de prospectes i estotjos fins a les xifres actuals i ampliar la plantilla fins als 58 treballadors.

Malgrat que Majós explica que mai han deixat de créixer, ni tan sols durant la crisi (“tot i que mentiria si no digués que no ens vàrem haver d'adaptar”, diu), i que ara ho fan a ritmes de dos dígits, el cert és que l'empresa ha passat de facturar 3,5 milions d'euros l'any 2007 als 5,5 del 2015, i tenen previst tancar l'exercici en curs amb unes vendes de 6,7 milions d'euros. La facturació prevista per al 2017 és d'uns set milions d'euros. “El nostre objectiu no és créixer i créixer, però el cert és que els pròxims tres anys voldria que ens mantinguéssim entre els 7 i els 7,5 milions d'euros, i el que realment crec és que estarem per sobre dels 8 milions”, assegura Majós. Una part important de les vendes es reinverteix en la modernització de les instal·lacions i en la compra de maquinària capdavantera.

D'esperit emprenedor, Majós també té una participació del 25% en l'empresa de màrqueting olfactiu Akewuele, que es dedica a l'ambientació d'espais però també a la impressió amb aromes.

Problemes de creixement
Expropiats contra la seva voluntat, l'any 2005, del barri de la Mina de Barcelona quan es va fer el replantejament del Fòrum, Maculart ocupa uns 4.000 m² en unes naus del polígon la Clota de Cerdanyola del Vallès que ja els han quedat petites i que haurà d'ampliar en els pròxims mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona