la contra

La unió fa la força econòmica

Polinyà extreu conclusions cooperativistes en la I Trobada d'Associacionisme Empresarial de Polígons

UNA TROBADA ANUAL. El regidor de Promoció Econòmica de Castellar, Joan Creus, va participar en la cloenda de l'acte i va agafar el testimoni de l'organització de la segona edició. En la imatge també hi ha Carles Rivera, de la Diputació, i l'alcaldessa de Polinyà, Pepita Pedraza.

Polinyà va celebrar la I Trobada d'Associacionisme Empresarial de Polígons. Una iniciativa amb el lema «Experiències per crear i créixer» que va aglutinar una cinquantena de representants d'associacions d'empresaris de diferents polígons de tot l'Estat, així com membres significatius d'algunes administracions municipals. L'objectiu de la cita era donar les claus per fer néixer, i sobretot créixer, les associacions d'empresaris als polígons d'activitat econòmica, a partir de la referència de les bones experiències que hi ha hagut en diferents punts de la geografia catalana i espanyola.

L'Ajuntament de Polinyà i l'Associació d'Empreses d'aquest mateix municipi, creada fa un parell d'anys, van ser els organitzadors de l'acte, que també va comptar amb la col·laboració d'altres ens com l'Ajuntament de Castellar del Vallès, que assumirà les regnes de la pròxima edició. En aquest sentit, s'espera que la trobada es converteixi en un espai anual i itinerant sobre associacionisme empresarial als polígons, en el qual es puguin seguir compartint experiències. Si pot ser, cada cop amb més participants.

De moment, però, la cita de Polinyà va ser un punt de partida, en el qual van intervenir membres d'associacions d'empresaris i empreses de Riudellots de la Selva, el Bon Pastor, Bufalvent (Manresa), la Villa de los Barrios (Cadis) i Font del Jarro (Paterna). També hi van participar tècnics dels ajuntaments de Polinyà, Castellar i Pineda així com la UPIC (Unió de Polígons Industrials de Catalunya) i la Diputació de Barcelona. Aquests dos últims organismes, com a referents en el foment i la dinamització dels polígons.

Al llarg del debat, que va recollir l'enumeració de diversos factors d'èxit, es va destacar el paper d'interlocutor de les associacions davant de les administracions, especialment la local, com a punt fonamental per aconseguir acords que combatin les necessitats dels polígons. Així mateix, també es va destacar el paper que aquestes associacions poden i han de jugar a l'hora de prestar determinats serveis als seus associats, que poden donar més valor a les empreses allà instal·lades.

En la cloenda de l'acte, el representant de la Diputació de Barcelona, Carles Rivera, va subratllar la necessitat de cooperació entre empreses i administració però també entre les diferents administracions. En aquest sentit,  l'alcaldessa de Polinyà, Pepita Pedraza, va destacar el seu compromís absolut, fent menció que els ajuntaments són decisius a l'hora de promoure el creixement industrial de manera sostenible i fomentar la relació i la col·laboració entre les empreses, els ajuntaments i els diferents agents econòmics i socials. Finalment, el regidor de Promoció econòmica de Castellar del Vallès, Joan Creus, va agafar el testimoni simbòlic de l'organització de la segona trobada i va deixar clar que «s'ha mostrat nítidament que les associacions donen avantatges competitius considerables per a les empreses i un important valor afegit al territori».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.