Economia

economia

La nova moneda local de Santa Coloma de Gramenet es dirà ‘grama'

A partir de l'any que ve, a Santa Coloma de Gramenet es podrà pagar amb la grama. Aquest és el nom de la nova moneda local, escollit a través d'un procés participatiu obert en què han votat 1.338 veïns i veïnes de la ciutat, ja sigui de manera presencial a través de les urnes situades en diferents equipaments, en activitats organitzades, o bé de manera telemàtica a través del web municipal i de les xarxes socials.

S'han fet 499 propostes de noms diferents i un jurat format per representants veïnals i agents econòmics han triat el nom de grama per identificar la moneda. Els noms finalistes han estat colom@ i centíber però el jurat s'ha decantat per grama per la seva fàcil identificació amb la ciutat. L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, celebra la decisió del jurat, ja que considera que el nom reflecteix el sentiment de pertinença a una moneda “que ha de servir per cohesionar la nostra ciutat i afavorir l'economia local, augmentant les vendes del comerç amb efectes positius sobre l'ocupació”.

Un total de 58 persones havien proposat el nom de grama. Entre totes elles s'ha fet un sorteig per adjudicar el premi d'un xec per valor de 500 euros en la nova moneda local, que ha anat a parar a Thais Herrara Vilches. El lliurament oficial del premi, a càrrec de l'alcaldessa, es farà aquesta tarda a les sis a la sala de plens de l'ajuntament.

La moneda local que està implantant Santa Coloma és un sistema de pagament únicament digital que es crea amb l'objectiu de reactivar l'economia del municipi, promoure el comerç local, impulsar la creació de llocs de treball, fomentar l'economia social i solidària, mostrar una imatge innovadora de Santa Coloma i multiplicar l'impacte de la despesa pública dins de la ciutat perquè els diners s'hi queden. La unitat equivaldrà a 1 euro i funcionarà com el pagament que habitualment es fa amb targeta de crèdit. Quan un comprador pagui un producte o servei a un venedor, serà com si fes una transferència bancària des del seu compte al compte del venedor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona