Economia

comerç

El parc comercial Terrassa Plaça ja té ocupats un 75% dels espais

OPERADORS

Globo Moda i La Tagliatella s'incorporen al projecte, que obrirà el setembre del 2017 i que només té dos grans espais per comercialitzar

Finança per deu anys una línia de bus i promourà contractacions a través de Foment

El parc comercial situat en uns terrenys de 55.000 m² que la promotora Citygrove està aixecant al sector est de Terrassa, entre els barris de Montserrat, Torre-sana, Vilardell i Ca n'Anglada, ja té un 75% dels establiments ocupats amb la incorporació del grup italià Globo Moda –que ha adquirit dos mòduls de 2.700 m² per obrir la seva primera botiga a Catalunya– i l'obertura d'un restaurant de La Tagliatella.

El director associat de desenvolupament de Citygrove, Manuel Gonzalo de Ligne, va assegurar ahir en una visita d'obres que es manté la previsió d'obrir el parc comercial la tardor vinent i que en breu tancaran acords amb dos operadors més de restauració que se situarien entre la zona del carrer Cantàbria i l'avinguda del Vallès. “Només quedaran dues unitat de gran mida” per comercialitzar, va assegurar, i s'afegiran a marques com Mercadona, Bricomart, Maxcolchon, la firma de productes per a animals de companyia Kiwoko, de material esportiu Sprinter, a més d'un gimnàs i altres locals de restauració que ja estan confirmats.

Les obres, que està executant l'empresa Vopi4, es van iniciar el juny passat i actualment han permès aixecar un terç de l'estructura en un terreny amb desnivell que inclourà un aparcament amb més de mil places i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, una setantena per a bicicletes i la urbanització de 30.000 m². En aquest període s'ha soterrat una línia d'alta tensió gràcies a un conveni firmat amb Endesa i només falta treure la torre situada a l'avinguda del Vallès. La inversió de la promotora per executar totes les obres és d'uns 30 milions i Eduardo Simorra, soci director de L35 Arquitectos, que n'ha fet el disseny, va destacar que l'objectiu era crear una “arquitectura moderna i contemporània que no passi de moda d'aquí a deu anys”.

Davant les preocupacions per problemes de mobilitat que es puguin generar a la zona amb l'atracció potencial d'unes 300.000 persones, l'Ajuntament va firmar un conveni amb la promotora, com també va fer amb Parc Vallès, perquè incorporin mesures per un valor de 600.000 euros, entre les quals destaca el finançament d'una línia d'autobús i dues parades durant deu anys, dotar la zona de carrils bici, més i millors zones de pas exclusiu per a vianants i una connexió amb l'espai de jocs infantils.

Davant les protestes veïnals –amb recollida de firmes inclosa– generades quan es va fer públic el projecte, el compromís de la promotora és informar dels detalls del projecte periòdicament amb les plataformes i canalitzar les futures demandes d'ocupació dels més de mil llocs de treball que generin els operadors a través de l'empresa municipal Foment de Terrassa. Citygrove també estudia patrocinar un equip esportiu de la ciutat i altres actes com ara la mitja marató.

I just a tocar d'aquesta zona tancarà les portes el 6 de febrer que ve l'hipermercat Eroski, que ha arribat a un acord amb Carrefour per a l'adquisició de 36 supermercats, també el de Sant Cugat, després que ja fossin de la seva propietat l'any 2000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona