Economia

La campanya de Nadal fa preveure un increment de l'11% en les contractacions

Es faran 60.650 nous contractes, la xifra més alta de la història, segons Randstad

Les demandes se centren en atenció al client, logística i turisme

L'augment del consum amb què previsiblement acabarem l'any i començarem l'altre provocarà un increment de les contractacions durant la temporada de Nadal, segons les empreses especialitzades en reclutament de personal, que donen per fet que l'increment mitjà serà del 10% com a mínim en relació amb un any abans.

“Moltes de les incorporacions que es van fer pel Black Friday ja es quedaran tot el mes i empalmaran amb la campanya de Nadal”, explica Raquel Izquierdo, directora de servei a Catalunya d'Adecco, que indica que el fenomen del Black Friday està afectant també el mercat laboral sobretot en els sectors de venda al detall i distribució. Adecco buscava a l'octubre 250 persones per treballar per Nadal com a dependents, ajudants de dependent i promotors en diferents centres i per a diferents marques només a l'àrea de Barcelona.

L'empresa Randstad preveu que la campanya generarà a Catalunya 60.650 contractes en comerç, hostaleria, logística i transport, un 11,3% més que l'any 2015, quan se'n van signar més de 54.500. A l'Estat es podrien superar els 303.345 contractes en la que Randstad qualifica “la millor campanya en termes de contractació de la història tant a Catalunya com a Espanya”.

Per la consultoria de treball temporal PagePersonnel, entre els sectors amb més volum de contractacions en aquesta època de l'any hi ha l'alimentació i begudes, electrònica, consum, venda al detall, logística, comerç electrònic, joguines, hostaleria i turisme. Les empreses de transport incrementaran la demanda de mossos de magatzem i personal de repartiment, segons les previsions que, per exemple, ha fet una companyia com Seur, que a tot l'Estat contractarà 1.700 treballadors per Nadal. La companyia diu que el 19 de desembre serà un dels dies de més feina en el transport especialitzat.

Les demandes, segons Infojobs, es concentren sobretot en els departaments d'atenció al client, compres, logística i magatzem, turisme i restauració. Segons aquesta empresa, Madrid i Barcelona concentren el 68% de les vacants inscrites des del mes de setembre per a la campanya. Pel que fa al sector turístic, el portal Hosteleo.com enumera els perfils més demanats, que seran els de cambrer de sala, bàrman, tallador de pernil i sushiman, pastissers i hostesses.

Amb tot, les contractacions són temporals i per tipus de contracte, es recorre sovint al d'acumulació de tasques, per obra i els contractes de substitució (per vacances). Amb tot, PagePersonnel estima que el 30% de treballadors qualificats contractats per Nadal s'acaben incorporant a la companyia quan cal cobrir una vacant de manera permanent.

LA XIFRA

60.650
contractes
se signaran durant la campanya de Nadal, segons les estimacions de l'empresa Randstad

LA DATA

19.12.2016
serà el dia de més volum de repartiment de paquets de la campanya de Nadal, segons empreses com Seur


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR