Economia

Economia

El govern espanyol diu que l'atur baixarà 8 punts fins a finals de 2019

Les previsions situen la taxa d'atur en el 12,8%, nivell anterior a la crisi del 2008

Si és divendres avui hi ha Consell de Ministres. El d'avui s'ha centrat en qüestions de l'àmbit econòmc. El govern espanyol ha aprovat el sostre de dèficit per a l'any vinent, tal i com li venia exigint la Unió Europea des de feia setmanes. Tanmateix han modificat les previsions econòmiques i ho han fet preveient un important creixement econòmic i un significatiu descens de la taxa d'atur. El portaveu del govern, Íñigo Méndez de Vigo, i el ministre d'Economia, Luis de Guindos, han explicat en la roda de premsa posterior a la reunió ministerial que aquest any es tancarà amb un creixement econòmic del 3,2%, que baixarà al 2,5% l'any vinent i al 2,4% el 2018 i el 2019, percentatges importants si es té en compte la situació econòmica de la resta del continent. Les previsions s'expliquen per un augment moderat del consum però, sobretot, per la reducció de l'atur.

Les previsions del govern espanyol són molt optimistes en aquest punt. Segons els ministres, la taxa d'atur passarà del 19,6% actual al 17,6% l'any vinent. El 2018 se situarà ja en el 15,6% i cap a finals de 2019 estarà ja en el 12,8%, un percentatge inferior al que hi havia a l'inici de la crisi el 2008. Aleshores la taxa d'atur era del 13,8%. En el període 2008-2016 es va arribar a tocar sostre quan l'atur va arribar el 2012 al 25,8%, segons les dades de l'Institut d'Estadística (INE).

Luis de Guindos ha posat xifres absolutes als percentatges. El PP preveu que cada any es crearan 400.000 llocs de treball i que en quatre anys se n'hauran arribat a crear dos milions. Els conservadors mantenen el compromís d'arribar als 20 milions d'assalariats a finals de la present legislatura.

El Consell de Ministres ha servit per ratificar el sostre de despesa i dèficit que té l'oposició dels Països Catalans i l'abstenció de força comunitat autònomes, però que va ser aprovat pels vots del PP. Així mateix s'ha situat el salari mínim en 707 euros, exigència del PSOE per no oposar-se als pressupostos generals de l'estat que s'han de tramitar al Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA