Economia

Girona i Sarrià de Ter, units pel nou tram de via verda

La Diputació de Girona ha posat a licitació 2,5 quilòmetres nous d'un tram de 4 quilòmetres

Ha tingut un cost de prop de 105.000 euros

La inauguració es va fer ahir amb una pedalada d'autoritats

El tram de via verda de 4 quilòmetres que uneix Girona i Sarrià de Ter es va inaugurar ahir amb una pedalada amb autoritats. El nou tram que ha aprofitat el camí ja existent que hi ha per sota del pont de França pel marge esquerre del Ter i del qual s'han adequat 2,5 quilòmetres nous ha tingut un cost total de 104.630,17 euros que permetrà millorar la mobilitat urbana entre les dues poblacions, i és l'inici de la futura via verda que connectarà amb Serinyà.

El traçat de la nova via verda transcorre pel marge esquerre del riu Ter, paral·lel al riu a la sortida de Girona i fins a entrar al municipi de Sarrià de Ter, on continua per l'avinguda de França cap al pavelló municipal i l'església, ja dins del nucli de Sarrià de Baix.

Les actuacions s'han realitzat en quatre zones diferents: el marge esquerra del riu Ter, el tram paral·lel a l'N-IIa, el tram paral·lel a la fàbrica Torras Papel i el del poliesportiu i el nucli de Sarrià de Baix. L'obra ha estat executada per l'empresa Massachs, Obres i Paisatge SUL, i el cost total de l'obra ha estat assumit íntegrament per la Diputació de Girona.

La inauguració ha consistit en una pedalada entre les instal·lacions esportives del GEiEG de Sant Ponç, a Girona, i el pavelló de Sarrià de Ter. Hi han participat Albert Gómez, diputat de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Vies Verdes de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, i Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter, entre d'altres.

Albert Gómez va voler destacar el compromís de la Diputació amb tot el que són infraestructures relacionades amb la bicicleta i “aquest exemple és claríssim”. “Aquesta obra és de gran importància perquè no només uneix els dos municipis, sinó perquè forma part de la Ruta del Ter”, va explicar com a diputat de la Diputació de Girona, i com a president de les vies verdes va destacar: “S'ha posat la primera pedra de la nova via verda que ens permetrà unir el Gironès amb el Pla de l'Estany.”

Tant l'alcalde de Sarrià com l'alcaldessa de Girona van aprofitar la inauguració per animar els veïns i veïnes dels dos municipis a “utilitzar-la” perquè aquest tram, segons va dir Roger Torrent, “té un especial interès no només des del punt de vista urbà sinó també d'oci i de conèixer el paisatge i el patrimoni”. Torrent també va assegurar estar molt satisfet per la posada en marxa de la nova via verda: “Perquè aquesta era una obra reclamada pels veïns i perquè feia temps que nosaltres la perseguíem i hi treballàvem.”

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va destacar els lligams territorials entre Girona i Sarrià, uns lligams que va dir que són “estrets i físics”. “És important destacar que pel medi ambient i per la sostenibilitat és magnífic començar a iniciar aquest camí”, va dir Madrenas, que va assegurar que des de Girona també pretenen que “s'estengui a tota l'àrea urbana per intentar que tota l'àrea metropolitana estigui connectada entre si”.

LES FRASES

Girona i Sarrià es toquen però vivien d'esquena des del punt de vista de la bicicleta
Roger Torrent
Alcalde DE SARRIÀ DE TER
Avui hem posat la primera pedra de la via verda que unirà el Gironès i el Pla de l'Estany
Albert Gómez
Diputat de la diputació de girona i president de les vies verdes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona