Economia

DO COSTERS DEL SEGRE

Els cellers del Pallars visiten la Toscana

‘Al teu gust' acompanya els cellers pallaresos a conèixer la regió italiana

Una vintena de representants dels cellers de la subzona Pallars de la DO Costers del Segre van viatjar la setmana passada a la regió italiana de la Toscana, a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars, de l'Ajuntament de Tremp, amb l'objectiu de conèixer experiències vitivinícoles d'aquell territori. L'intercanvi s'ha dut a terme principalment a la zona de Bolgheri, una regió que en els últims cinquanta anys ha fet un desenvolupament destacable lligat a l'explotació vitivinícola. A més, allí hi ha cellers reduïts, principalment empreses familiars i amb un recorregut temporal no molt extens, característiques extrapolables al Pallars.

Les visites als diferents cellers, set en total, i a la seu d'una associació de productors de vi, oli i altres productes, a Livorno, així com l'allotjament i els restaurants on s'han fet les pernoctacions i els àpats, han permès veure i aprofundir en les iniciatives i maneres de fer, majoritàriament basades en el treball en xarxa, que han ajudat aquesta zona en el seu posicionament al mercat del vi i l'atracció de turisme.

En conjunt, l'intercanvi ha servit per veure una experiència d'èxit en la projecció del món del vi com a motor de desenvolupament local i els participants, una vegada a casa, el valoren molt positivament.

Vins a l'alça

El Pallars està fent els primers passos per recuperar els cultius de vinya i l'elaboració de vi. Una activitat estesa a tot el territori fins a mitjan segle XIX, en què pràcticament va desaparèixer a conseqüència de la fil·loxera.

Actualment, a les comarques pallareses hi ha nou cellers en actiu. El repte ara és donar-se a conèixer a fora i fer que la gent valori els trets diferencials que l'alçada dóna a aquests vins. Un reconeixement que recentment ja ha arribat per part d'un dels tastadors de la prestigiosa Guia Peñín, que en la seva última visita a la DO Costers del Segre va ressaltar especialment la subzona Pallars, de la qual va destacar l'alta qualitat dels seus vins. La Guia Peñín està considerada com el manual de vins referent a l'Estat espanyol, i les seves puntuacions esdevenen cabdals per tots els vins valorats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA