Economia

Costa Brava Hotels de Luxe millora l'ocupació en temporada baixa

Durant l'abril, maig, juny i setembre aquests establiments van registrar una ocupació mitjana del 70%

Al juliol i l'agost l'ocupació va ser del 95%

L'associació Costa Brava Hotels de Luxe, que agrupa 18 hotels de 4 i 5 estrelles de la Costa Brava, ha experimentat un creixement en la mitjana d'ocupació de la temporada d'abril a octubre, augment que s'ha concentrat sobretot en els mesos de primavera i tardor. En concret, durant l'abril, maig, juny i setembre, els establiments van registrar una ocupació mitjana del 70%, xifra que representa un 4% més d'ocupació respecte al 66% corresponent al mateix període de l'any passat.

Durant els mesos de més afluència, el juliol i l'agost, l'ocupació mitjana es va mantenir alta i estable respecte a l'any passat, repetint un 95% de llits ocupats, i amb una mitjana d'estada de 3 dies, en una temporada alta que abasta el període comprès entre finals de juny i fins a l'11 de setembre.

Un 6% més de facturació

Costa Brava Hotels de Luxe preveu créixer aquest 2016 i tancar l'any amb un 6% més de facturació respecte al 2015, uns hotels que facturen anualment més de 50 milions d'euros i tenen un període mitjà d'obertura de 9 mesos.

El creixement global del sector de l'hoteleria de luxe a la Costa Brava ha estat valorat de forma molt positiva per part del seu president, Xavier Rocas, qui ha recordat que “aquest segment és molt heterogeni a la Costa Brava ja que inclou establiments grans, amb més llits i un preu mitjà més baix, concentrats sobretot a Lloret de Mar, al costat d'hotels més petits, amb menys habitacions i un preu mitjà més alt, els quals s'ubiquen sobretot a la Costa Brava centre i nord”. Rocas recorda que el conjunt d'hotels disposa de més de 1.200 habitacions i que ocupa més de 1.000 treballadors, durant la temporada alta.

L'associació va ser fundada el 2012 i agrupa 18 dels hotels més luxosos d'aquest litoral, dels quals un és de cinc estrelles. L'associació promou la Costa Brava com a destinació turística.

LA XIFRA

18
hotels
més luxosos situats al litoral gironí formen part de Costa Brava Hotels de Luxe, presidit per Xavier Rocas.

El turista francès és el principal client

El visitant dels establiments de Costa Brava Hotels de Luxe continua sent majoritàriament francès, seguit del català i del de la resta de l'Estat. També hi trobem visitants britànics, especialment a la Costa Brava centre, els quals van a l'alça des del 2014, al costat de clients belgues i holandesos. El client rus ha experimentat un lleuger repunt després de disminuir el 2015. Precisament, aquest client agafa rellevància a Lloret de Mar o Platja d'Aro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA