Economia

Tradició catalana amb empenta

‘The New York Times' fa pujar la venda de caganers als EUA

L'empresa Caganer.com, de Torroella, va registrar en un dia i mig més de 200 comandes, la majoria de figures de Trump i Clinton, després de la publicació del diari

Les vendes de caganers als Estats Units s'han disparat després que dilluns passat el diari The New York Times es fes ressò d'aquesta figura tradicional catalana en les seves edicions digitals i en paper. L'empresa de Torroella de Montgrí Caganer.com va rebre més de 200 comandes del país nord-americà en només un dia i mig, segons publicava ahir l'agència ACN.

Les dues figures més sol·licitades són la del president electe dels EUA, Donald Trump, i la de la que va ser la seva rival en la cursa cap a la Casa Blanca, Hillary Clinton. El gerent de l'empresa, Sergi Alòs, creu que encara és aviat per dir-ho però que segurament aquest serà l'any que més en vendran. “La realitat és que ens hem vist desbordats, però afortunadament teníem prou estoc per abastir la demanda”, explica.

En aquest sentit, Alòs troba “molt rellevant” que els nord-americans comprin el caganer de tota la vida, perquè això demostra un interès creixent per la cultura catalana als EUA. “Els fa gràcia saber la història del caganer, i això és bo. Quan un estranger ve aquí s'emporta un caganer en comptes d'un barret mexicà”, defensa.

La demanda de figures de Donald Trump ve d'estats on el republicà va guanyar. El mateix passa amb Clinton i abans amb Obama, que encara continua sent el caganer més venut als EUA. Alòs comenta que “aquest fet demostra que els ciutadans americans no compren els caganers per burlar-se'n”. El gerent de Caganer.com ha ressaltat que hi ha persones que fan demandes de quinze o vint figures. “D'una banda són grups d'amics que es volen estalviar diners en el transport, i de l'altra són persones que converteixen el caganer en un regal original”, ha explicat.Cada figura costa setze euros i el transport fins als Estats Units ronda els vint, tot i que s'encareix en funció del nombre de caganers i del pes de la caixa.

LA XIFRA

50
per cent
de les vendes dels caganers de l'empresa són a clients de fora de Catalunya i, cada cop més, a americans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona