Economia

infraestructures

Invertiran 1,5 milions a reformar la Fira de Girona

El Patronat de la Fira ho va aprovar ahir

Modernitzaran les instal·lacions i adaptaran l'espai a les necessitats dels expositors i visitants

Obriran una nova entrada que doni a la Devesa

La Fira de Girona invertirà 1.561.745 euros a reformar les instal·lacions que es van construir fa 32 anys i on pràcticament no s'havia fet res des d'aleshores. Les obres permetran obrir una nova entrada que doni al pac de la Devesa, que es convertirà en la principal, rehabilitar els interiors (redistribuint espais que ara es troben en desús), instal·lar sistemes de telecomunicacions, adaptar-se a les normatives actuals en matèria de seguretat o remodelar la zona que inclou la Llotja de Contractació, entre d'altres. “La rehabilitació de la Fira és necessària perquè l'edifici no compleix el nivell de qualitat que exigim als nostres equipaments”, va assegurar ahir l'alcaldessa de Girona i presidenta del Patronat de la Fira, Marta Madrenas, poca estona abans que es reunís el Patronat de la Fira per aprovar-ho.

L'alcaldessa va reconèixer que l'ideal seria construir un nou equipament en un nou emplaçament de la ciutat però ara per ara “encara hi ha moltes altres inversions a fer a la ciutat” abans que fer una nova Fira. Però, va dir, “cal fer un pas endavant per adaptar-se a les necessitats dels organitzadors, expositors i per plantejar noves activitats que augmentin el rendiment de l'oferta lúdica i cultural de la ciutat”. Les obres es faran al llarg de l'any vinent, aprofitant que ara s'han acabat de pagar uns crèdits i es disposa de tresoreria suficient –la rehabilitació no suposarà incrementar aportacions– i es tirarà endavant en els pròxims mesos. “Volem una Fira moderna, adaptada a la legislació i que estigui a l'altura de la ciutat. Tenim una ciutat excel·lent i volem una Fira excel·lent”, va assegurar.

Les obres, que s'allargaran fins al 2018, no interferiran en el dia a dia de la Fira. La primera actuació, a la qual es destinaran 286.202 euros, serà la més visible des de l'exteriors. I és que s'obrirà una nova entrada principal a l'equipament, que donarà directament al parc de la Devesa. “Serà una façana de vidre, que suposarà posar fi a la sensació que la Fira gira l'esquena a la ciutat”, va subratllar Madrenas. En relació amb el parc, l'alcaldessa també va precisar que el futur pla d'usos limitarà la superfície que els esdeveniments podran ocupar a la Devesa (només es permetrà situar carpes i estands al Camp de Mart).

El segon eix en què se subdivideix la inversió inclou una partida de 74.535 euros per millorar i adaptar l'equipament a les normatives actuals de seguretat. Dins d'aquest paquet, s'hi inclouen obres com ara obrir noves sortides d'emergència i instal·lar un sistema que, en cas d'incendi, obri electrònicament les cúpules de vidre de l'edifici.

El tercer eix, i aquell al qual es destina més quantitat, fa referència a la remodelació de tot l'espai interior. En concret, aquí la partida puja a 1,1 milions i se subdivideix en dos paquets d'actuacions. L'una, de 518.562 euros, en reformes internes com ara els banys, renovació de la sala d'actes i millorar l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. L'altra, de 601.000 euros, per refer la Llotja de Contractació i la sortida a concurs de la concessió del bar restaurant de la Fira, un servei que l'Ajuntament i el Patronat volen que estigui obert tot l'any perquè pugui atendre client de l'exterior.

Per últim, hi ha la partida de 81.444 euros, que es destinarà a tasques de reparació i manteniment, i a la instal·lació de sistemes de telecomunicacions.

Codi ètic per a la Fira de Girona

El Patronat de la Fira de Girona va aprovar ahir un codi ètic, nascut arran de la petició del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, que serveix per determinar els principis i valors ètics que han de regir totes les activitats firals. El codi ha de fomentar “la igualtat i la cultura de la pau” i prohibeix qualsevol presència d'elements bèl·lics o que facin apologia de la violència a fires. L'aprovació del codi per part del Patronat deriva directament de la presència de l'exèrcit en les darreres edicions de l'Expojove. Marta Madrenas va avançar que el document no veta la presència de les forces armades, però sí que li posa condicions: “Si fan difusió de les seves missions humanitàries poden venir. Per tant, no l'excloem.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona