Economia

El FEM situa Girona al bell mig dels Països Baixos

Il·lustra un vídeo amb una foto de les cases de l'Onyar en què diu que Holanda és un dels països on es viu més feliç

Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, la Haia, Utrecht i, ara també, segons el Fòrum Econòmic Mundial (FEM), Girona. La fundació sense ànim de lucre, famosa per la cimera anual de Davos, on es reuneixen empresaris i polítics de tot el món, ha fet servir una imatge de la ciutat de Girona per il·lustrar que Holanda és un dels països europeus on la gent viu més feliç (en concret, el segon del rànquing). La fotografia, inserida en un vídeo que el Fòrum Econòmic Mundial té en el seu web i a les xarxes socials (al Facebook el va penjar el 22 de desembre), mostra una panoràmica de les cases de l'Onyar, amb el riu en primer terme i la basílica de Sant Fèlix al fons. Damunt la imatge, s'hi veuen sobreimpreses una xifra i una frase. La xifra són 95 punts sobre 100 (màxim que només aconsegueix Noruega). I la frase, textualment, diu: “Els holandesos no són del tot feliços amb les seves condicions de vida, però la conciliació entre feina i família els manté satisfets.”

Segons publica l'ACN, el vídeo que ha elaborat el FEM està acompanyat de l'estudi Què fa que la gent sigui feliç als països més desitjables d'Europa? i estableix, a partir d'aquest treball, un rànquing dels deu estats on els seus habitants viuen més satisfets. L'anàlisi pren com a referència fins a 44 indicadors (entre els quals hi ha treball, salut, educació, habitatge, medi ambient, seguretat, urbanisme i infraestructures). A cada país se li dóna una puntuació, que pot arribar a ser de 100 punts.

Els resultats no només permeten inferir en quins estats la gent és més feliç; sinó també, de retruc, en quins països és millor viure-hi. Tot plegat es mostra en gràfics i també en un vídeo resum en què apareixen els deu països millor situats en aquest rànquing. De cadascun, el vídeo en mostra una imatge significativa amb una frase i la puntuació sobreimpresa.

Noruega és el primer, amb la màxima puntuació (100 punts). El segueix Holanda, que n'obté 95, i per darrere d'aquest hi ha Finlàndia, amb 94,9 punts, Alemanya (93,6) i Àustria (92,7). Com a curiositat, l'Estat espanyol queda lluny d'aquests registres i obté 76 punts.

L'Onyar, a Holanda

La sorpresa arriba, però, quan es mira el vídeo. En concret, a la part final, quan apareix Holanda. L'escrit sobreimprès diu “Netherlands”, mostra la puntuació (95) i la frase: “Els holandesos no són del tot feliços amb les seves condicions de vida, però la conciliació entre feina i família els manté satisfets.”

Fins aquí, res a dir. Però allò que desquadra és la fotografia de fons. En comptes d'aparèixer una imatge d'Amsterdam o dels famosos molins i de les tulipes, allò que s'hi veu és una de les postals de Girona més buscades pels turistes quan visiten la ciutat: una panoràmica de les cases de l'Onyar, amb el riu en primer terme i la basílica de Sant Fèlix al fons. La imatge es va prendre des del pont de Sant Agustí, que comunica el final de la Rambla amb la plaça de la Independència. L'article amb el vídeo apareix al web del FEM i ara fa pocs dies la fundació sense ànim de lucre el va penjar al seu compte de Facebook .

22
de desembre
és el dia que el Fòrum Econòmic Mundial va penjar el vídeo a les xarxes socials.
95
sobre cent
és la puntuació que el FEM dóna a Holanda en el vídeo que ha penjat en el seu web i a Facebook.
Els holandesos no són del tot feliços amb les seves condicions de vida. La conciliació entre feina i família els manté satisfets
És la frase del vídeo del FEM


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona