Economia

Una auditoria detecta irregularitats en el Patronat de Turisme

La va donar a conèixer ahir la CUP, que veu “urgent” un replantejament de la gestió dels ens de la Diputació de Girona

Una auditoria detecta irregularitats en la gestió del Patronat de Turisme Costa Brava Girona durant l'exercici del 2014. L'informe identifica deficiències, sobretot, en els processos de concursos públics i adjudicacions de l'organisme autònom de la Diputació de Girona. Entre les anomalies hi ha el fet que es van adjudicar feines sense convocar cap concurs, tot i que, per l'import, hauria calgut fer una convocatòria pública. Una altra de les anomalies és que es van adjudicar contractes amb posterioritat a l'execució dels treballs. Un exemple d'això és la concessió de 12.221 euros per al disseny i producció de la maqueta d'El Bulli Foundation. El full d'encàrrec és del 2 de juny del 2014, quan la maqueta ja estava exposada al públic l'endemà, el dia 3. La CUP ha donat a conèixer l'auditoria setmanes després d'haver fet públic l'estudi que identificava deficiències en la gestió del Consorci de la Costa Brava (CCB). L'informe relatiu als treballs de control financer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona que va fer públic la CUP ahir analitza la gestió de l'exercici del 2014.

Les conclusions assenyalen fins a dotze punts dubtosos o millorables en la gestió. La majoria de les irregularitats detectades estan relacionades amb els processos de contractació de serveis, sigui de forma directa o per convocatòria pública. L'auditoria remarca que el patronat té aprovades unes instruccions pròpies de compliment obligat que estipulen, entre altres coses, els principis de concurrència i transparència, i que el contracte s'adjudicarà a qui presenti l'oferta econòmicament més avantatjosa. Això, segons revela l'anàlisi, no sempre va ser així el 2014, i posa com a exemple la contractació dels serveis de màrqueting i relacions públiques per al club de producte de golf. “Va ser adjudicat a l'empresa amb la segona oferta més avantatjosa”, diu l'informe.

Una altra anomalia que detecta és que es van adjudicar directament alguns treballs tot i que la quantitat de l'import indicava que s'havia d'obrir un procés de licitació. L'auditoria també remarca que es van aprovar contractes amb una data posterior a l'execució de serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona