Economia

Turisme

La boira continua impedint l'aterratge d'esquiadors britànics a Alguaire

Per tercera setmana consecutiva l'operativitat de l'aeroport lleidatà queda compromesa per raons meteorològiques i els turistes són desviats a Reus

La boira manté sota mínims l'activitat a l'aeroport d'Alguaire i, per tercera setmana consecutiva, els turistes britànics que ahir tenien previst aterrar a l'aeròdrom lleidatà per anar a esquiar a Andorra van haver de ser desviats a l'aeroport de Reus. La solució a aquesta situació no sembla fàcil, ja que no hi ha previst cap canvi de temps a curt termini i, sense els sistemes de navegació antiboira, l'operativitat a l'aeroport d'Alguaire continua sent complicada.

Els tres vols de l'operador turístic Neilson Thomas Cook que aquest dilluns havien d'aterrar a l'aeroport d'Alguaire van tornar a topar amb la boira. Els turistes procedents del Regne Unit van ser desviats a Reus per, posteriorment, desplaçar-se amb autobús fins a les estacions del Pirineu andorrà. Un maldecap per als visitants, a qui precisament s'ofereix la fàcil connexió des de l'aeroport fins a les pistes com un dels atractius del paquet de viatge. Els afectats van ser vols procedents de Manchester i Londres, que havien d'aterrar durant el matí i el migdia a les instal·lacions lleidatanes.

A la tarda, els vols que havien de sortir des d'Alguaire per portar de retorn altres turistes britànics cap a les seves ciutats d'origen van haver de ser igualment programats des de l'aeroport de Reus perquè la boira persistia.

El territori reclama des de fa temps la instal·lació a l'aeroport lleidatà d'un sistema antiboira de més prestacions que eviti situacions com les d'aquestes últimes setmanes. El govern fins ara ho ha anat descartant al·legant que un sistema d'aquestes característiques representa un cost econòmic massa elevat.

LA XIFRA

7
milions d'euros és el cost que podria tenir habilitar un sistema antiboira a Alguaire.

LA XIFRA

30.000
passatgers utilitzen l'aeroport d'Alguaire anualment. L'hivern és l'estació en què hi ha més activitat.

LA XIFRA

2
serveis d'autobús tornen a connectar Lleida amb les estacions d'esquí de Port-Ainé i Espot.

Torna el servei d'autobús per esquiar al Pallars

Dos serveis d'autobús tornen a connectar Lleida amb les estacions de Port Ainé i Espot. ALSA ha posat en marxa l'SkiBus, un servei que surt de Lleida i fa parades a Balaguer, Tremp, la Pobla de Segur, Sort i Rialp fins a Port Ainé. Per anar a Espot, però, s'ha de fer aturada a Sort i agafar el Bus de la Neu, una gestió que es pot fer directament des d'ALSA i que s'ha de reservar prèviament al telèfon 658 806 185. Els bitllets es poden adquirir en línia per 36 euros –amb forfet inclòs– des de Lleida i Balaguer i 32 euros des de Tremp, la Pobla de Segur, Sort i Rialp. Pel que fa al Bus de la Neu, amb sortida des de la parada de bus de Sort, el trajecte d'Espot només està disponible els caps de setmana i festius. En canvi, es podran reservar viatges fins a Port Ainé els set dies de la setmana. El preu del bitllet és de 2 euros per trajecte i persona (4 euros, anada i tornada). Entre setmana, la sortida serà a les 9 h i el cap de setmana a les 8.30 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA