La Borsa
Més valors
Economia

turisme

balanç

Més de 5 milions de turistes a la demarcació per primer cop

El nombre de visitants va continuar creixent el 2016 a les comarques gironines

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona dedica aquest any a la bicicleta i la sostenibilitat

L'any 2016 es va superar per primer cop la xifra dels cinc milions de turistes a les comarques gironines. La xifra va ser anunciada ahir pels representants del Patronat de Turisme Costa Brava Girona durant el balanç del 2016 i contrasta amb una altra dada que també es va conèixer ahir: l'aeroport de Girona ha registrat el pitjor any pel que fa a passatgers des del 2003. “Ha estat un any molt bo per al turisme, tant en volum com en qualitat”, va afirmar Marta Felip, vicepresidenta del Patronat, que hi va afegir que la xifra significa el 5% més de visitants que al 2015.

Mentre s'espera de conèixer encara les dades de desembre pel que fa al nombre de visitants, de gener a novembre s'han registrat 5.094.073 turistes. Segons el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, és clar que els turistes que visiten les comarques gironines utilitzen diversos mitjans per desplaçar-s'hi, no només l'avió –i en aquest sentit va destacar el paper del TGV per traslladar turistes procedents tant de l'Estat francès com de l'Estat espanyol–, però també va recordar que molts turistes arriben per carretera. Així mateix, va dir Ramos, “és molt important” destacar que de l'1,6 milions de passatgers que l'any passat van volar a Girona, el 90% es queden a la demarcació, mentre que durant els anys de més volum de passatgers a l'aeroport de Girona molts d'ells volaven a Girona però després es traslladaven a Barcelona. El director del Patronat va recordar que actualment hi ha 250.000 llits reglats als establiments turístics gironins –a la Costa Daurada la xifra és d'entre 60.000 i 65.000– i que cada cop més l'oferta és diversifica. “Intentem microsegmentar la nostra oferta”, va dir Ramos, i també hi ha més desestacionalització: “Cada cop els hotels tanquen menys dies.”

En aquest sentit, per atreure nous mercats i turistes, el Patronat de Turisme continua programant el seu pla d'acció per al 2017, el qual va ser també presentat ahir. Un pla que encara el 2017 amb l'objectiu de superar els bons resultats del 2016, segons va reconèixer Marta Felip, que, a més, va atribuir els bons resultats al fet que, a banda que les marques estan plenament consolidades, hi ha una “cooperació permanent” amb el sector i també a l'aposta continuada per a la innovació.

LA XIFRA

5,09
milions
de turistes van desplaçar-se a les comarques gironines de gener a desembre del 2016.

LA FRASE

Ha estat un any molt bo per al turisme, tant en volum com en qualitat
Marta Felip
vicepresidenta del patronat de turisme costa brava-girona

El mercat rus creix a Lloret de Mar del 17%

El nombre de turistes russos que al 2016 van visitar Lloret de Mar ha crescut del 17% respecte de l'any anterior, quan hi va haver el mínim històric d'aquests visitants, segons l'alcalde, Jaume Dulsat.

El Patronat nomena el 2017 any de la bicicleta i la sostenibilitat

El pla d'acció del 2017 del Patronat inclou apostar enguany per la bicicleta i la sostenibilitat, de manera que es duran a terme diverses accions relacionades amb aquests dos àmbits. Hi destaca el Sea Otter Europe Costa Brava Birona Bike Show, que es farà del 2 al 4 de juny a Girona i que segons Ramos “d'aquí a dos o tres anys” serà un dels esdeveniments de bicicleta més importants d'Europa. En aquest marc es potenciarà la destinació en el cicloturisme.

França, el Regne Unit i Alemanya, els mercats estel·lars

Un any més, el Patronat de Turisme dedica els esforços més grans a promoure la destinació gironina als mercats francès, alemany i britànic, considerats “mercats estel·lars”. Com a mercats prioritaris, hi inclou per primer cop el mercat nord-americà, un dels més interessats en el món de la bicicleta, a banda dels habituals països nòrdics, Catalunya, Països Baixos, Itàlia, Israel, País Basc, Madrid i països de l'est d'Europa.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tradeinn dobla les vendes en la Black Week

CELRÀ

Campanya de protesta contra la fusió bancària

barcelona

La Cambra de Barcelona estudia quina viabilitat tindria crear una entitat bancària catalana

Barcelona

El Banc d’Espanya alerta que l’economia espanyola és una de les més exposades al Brexit

Madrid

L’Empordà i la Selva patiran una crisi severa per la Covid

GIRONA

L’accionariat de CaixaBank aprova la fusió amb Bankia

barcelona

Els centres comercials se senten discriminats

SALT / LA JONQUERA

L’OCDE preveu una “forta caiguda” dels ingressos fiscals aquest any per la Covid-19

Brussel·les

El TJUE obliga Repsol a pagar l’impost sobre hidrocarburs a Espanya quan generi productes no energètics

Brussel·les