Economia

turisme

balanç

Besalú es fa un lloc entre les destinacions turístiques dels nord-americans

L'any passat, el total de consultes a l'oficina de turisme del poble es va incrementar en un 5% i la participació en les visites guiades, en un 10%

El 2016, a l'oficina de turisme de Besalú van atendre 2.249 persones provinents dels EUA, una xifra un 33% superior a la de l'any anterior. Aquest és l'increment més significatiu de les dades turístiques del 2016 de l'antiga Vila Comtal, junt amb el 32% d'increment del nombre de visitants catalans. També va pujar de manera notable la presència d'holandesos (un 17%), fins a situar-se en 2.817.

Per contra, de les estadístiques destaca la davallada del nombre de turistes russos: l'any 2015 se'n van comptabilitzar 5.832, mentre que l'any passat van ser 836. “És espectacular, però és un fet que es va donar a tot el país, després del boom dels dos anys anteriors”, va indicar ahir Lourdes Sibecas, responsable de l'oficina de turisme besaluenca.

Catalans i francesos

En total, a l'oficina van atendre l'any passat 106.216 persones, un 5% més que el 2015. Els mesos d'agost i setembre van ser els de més afluència de forasters.

De Catalunya mateix (bàsicament, de Barcelona i la seva àrea metropolitana) se'n van comptabilitzar 41.500. De la resta de l'Estat espanyol, els més nombrosos van ser –com ve sent habitual els últims temps– els procedents del País Valencià, Madrid i el País Basc, per aquest ordre.

Quant als estrangers, els francesos (15.884) van continuar sent els primers de la llista, seguits dels israelians (10.457), que es consoliden com uns dels principals clients de la Besalú turística, atrets sens dubte –assenyala Sibecas– pel llegat jueu del municipi.

La major presència de forasters es nota en la participació en les visites guiades (entre les regulars i les concertades), que va ser de 14.448 persones, un 10% més que l'any anterior. Les dedicades específicament al món jueu són les que van registrar una puja més gran (un 24 %).

LA XIFRA

106.261
persones
es va atendre l'any passat a l'oficina de turisme de Besalú, un 5% més que el 2015.

Entre setmana, viatges de grup organitzats

Els visitants de Besalú es diferencien clarament entre els que hi acudeixen entre setmana i els que s'hi arriben els caps de setmana i durant les vacances d'estiu. Mentre que els primers solen ser grups organitzats –molts, de jubilats– que hi estan de pas i no pernocten a la zona, els segons són, generalment, parelles, famílies o grups d'amics que sí que passen la nit a Besalú mateix o en algun altre poble de la Garrotxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA