La Borsa
Més valors
Economia

Les dones cobren un 26% menys a l'any que els homes

Guanyen 7.153 euros menys de mitjana

La desigualtat és del 15,9% si es calcula en guany mitjà per hora treballada

La dificultat de conciliació i la concentració en feines pitjor pagades, clau

Un “flagell”, una “calamitat”. Amb aquestes paraules descrivia la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, la desigualtat salarial entre homes i dones a Catalunya. El departament que dirigeix va presentar ahir les conclusions d'un primer estudi que aborda la qüestió (amb dades corresponents al 2014), i que mostra una bretxa ni més ni menys que del 26% entre el que perceben els treballadors masculins i femenins a Catalunya a l'any. És el salt entre els 27.477 euros de salari mitjà anual que perceben els homes i els 20.324 euros de les dones.

Si la xifra és ja en si mateixa negativa, encara ho és més el fet que aquesta ha crescut en els darrers anys (el 2008 se situava en el 24,4%). Bassa va elevar ahir el combat a aquesta situació de desigualtat com a “prioritat” del govern: “No ens podem permetre com a país que la meitat de la població estigui discriminada.”

L'estudi elaborat per Treball mostra que aquesta desigualtat es reprodueix en totes les franges d'edat i en tots els sectors d'ocupació, si bé hi ha matisos. Així, a més edat més desigualtat, i és el grup de més de 55 anys el que mostra majors diferències (un 23,1% per hora treballada), mentre que les treballadores d'entre 25 i 34 anys cobren només un 7,2% menys que els seus companys masculins. La bretxa també és especialment elevada (27% per hora treballada) en el col·lectiu de treballadors dels serveis de restauració, personals i venedors, i força menor (d'un 14,7%) en ocupacions elementals, tot i que l'estudi destaca que en aquest cas els salaris, tant d'homes com de dones, són més baixos. Com passa amb la incidència sobre l'atur, l'estudi també posa de manifest que les desigualtats tendeixen a minvar quan més formació tenen les treballadores.

Quant a les causes que expliquen aquestes diferències, l'estudi marca com un dels principals factors la major dificultat per conciliar la vida laboral i familiar de les dones, que encara carreguen majoritàriament amb les tasques de la cura dels familiars i de la llar. Per això la taxa d'incidència de feines parcials entre el sexe femení és del 21,6%, enfront del 8% dels homes. Això fa que les dones treballin menys hores a l'any, i per tant computin menys ingressos.

D'altra banda, les dones presenten més concentracions en sectors i ocupacions de menys valor afegit, i per tant amb salaris més baixos. Un factor que es complementa amb el fet que les dones també tenen més dificultats per a la promoció professional i per tant una presència menor en llocs de més responsabilitat i de major sou (altre cop per la càrrega de la conciliació). Per això Bassa emmarca la reforma horària dins aquest objectiu d'assolir una major igualtat.

L'estudi també destaca que la principal bretxa es concentra en els complements salarials i pagaments extraordinaris (amb desigualtats entre sexes de fins al 36,4%), mentre que és menor en la part de salari ordinari.

Finalment Bassa va destacar que les desigualtats salarials entre homes i dones generen alhora desigualtats en les prestacions que perceben. Per exemple, la jubilació mitjana dels homes és de 1.300 euros, mentre que la de les dones,de 900.

LA FRASE

No ens podem permetre com a país que la meitat de la població estigui discriminada
Dolors Bassa
consellera de treball

El salari mitjà brut puja un 1,4%

El salari mitjà brut dels treballadors va pujar un 1,4% l'any passat al conjunt de l'Estat, fins a arribar als 22.841 euros. Es tracta del millor registre durant els anys de crisi, segons les conclusions de l'estudi Evolució salarial 2007- 2016, elaborat per la consultora Icsa Grupo i l'escola de negocis EADA, que es va presentar ahir.

Segons les dades d'aquest informe, van ser els quadres intermedis els qui es van anotar una millora més destacada dels salaris durant el 2016, amb un augment del 4,1%, fins als 39.364 euros. Amb tot, els responsables de l'estudi van destacar que el repunt de la inflació en els darrers mesos ha acabat per “diluir” l'impacte positiu d'aquest increment salarial, informa l'ACN.

Un 12,5% més de turistes a Montserrat fins al juny

La muntanya rep durant el primer semestre de l’any 1,29 milions de visitants

Es podrien tornar a superar els 2,5 milions de persones a final d’any

monistrol de Montserrat
 

Es crea un cens de polígons per captar noves inversions

barcelona
 

Benvinguts creueristes

TARRAGONA
 
economia

Bankia augmenta la captació de nòmines i pensions

 
ECONOMIA

Catalunya es promociona com a destí turístic ornitològic

 
ESTAT ESPANYOL

Iberia engega un ERO per a un màxim de 955 treballadors

 
ESTAT ESPANYOL

El deute públic s’enfila de nou i arriba al 100,03% del PIB

 

Ajuts a la innovació de la Cambra de Comerç de Lleida

Lleida
 
SELVA

Més de 300 empreses creades del 2013 al 2017