Economia

Empreses

Quonext

Grans en renovació digital

L'empresa Quonext, líder en solucions de transformació digital, preveu créixer enguany amb la compra de dos o tres noves companyies

Tancarà l'any 2016 amb una facturació de 15 milions però vol arribar fins als 25 l'any 2020

Experts en transformació digital de les empreses, el conseller delegat i fundador de Quonext, Juan Antonio Herrero, ho explica clar: “Se'n diu transformació digital però no és res més que una adaptació a la realitat que vivim avui dia, en què cada vegada treballem més amb suports digitals.” Creada com a tal l'any 2012, tot i que la matriu feia anys que funcionava, la companyia és una consultora tecnològica global especialitzada en metodologia d'implantació. Amb més d'un miler d'implantacions a l'Estat espanyol i diferents zones del món, Quonext opera en una vintena de països i està especialitzada en quatre àrees estratègiques: turisme, indústria, construcció i consum.

L'empresa té actualment 125 treballadors i tres centres de treball, a Sant Cugat del Vallès (on hi ha els serveis centrals), Madrid i Palma. A més, té tres oficines de dimensions menors (centres d'alt rendiment tecnològic, com els anomenen) a Girona, Segòvia i el Puerto de Santa María. Tancarà l'exercici del 2016 amb unes vendes de 15 milions d'euros, per sobre dels 12 milions registrats un any abans, i les previsions indiquen que l'any 2017 assoliran els 17 milions d'euros en facturació. A més, el pla de negoci dibuixa un escenari d'entre 20 i 25 milions de facturació durant l'exercici del 2019 o, com a molt tard, del 2020. Això farà també que la plantilla creixi fins als 200 o 250 empleats en un futur no gaire llunyà.

“Volem consolidar el que hem anat aconseguint en aquests anys de creixement”, explica Herrero. La companyia ha crescut de manera orgànica però també via adquisicions de petites companyies del ram. En aquest sentit, el màxim responsable de la firma no descarta noves adquisicions durant el 2017, “que seran com a mínim dues i fàcilment tres”, segons indica. Quonext reserva una partida d'1,5 milions d'euros per a compres durant l'exercici i té la vista posada en el País Basc, entre d'altres, territori on vol guanyar presència. De fet, les compres les circumscriurà exclusivament a l'Estat espanyol, segons avança Herrero. “A la resta del món ens funciona bé la figura del distribuïdor, en tenim 16 arreu del món i hem professionalitzat les metodologies d'implantació per no tenir problemes”, segons explica. Tot i ser una empresa internacionalitzada, la direcció de la companyia es fa des de Sant Cugat, explica Herrero, tot i que des de les altres seus també es piloten algunes de les branques del negoci.

Actualment, Quonext centra el seu negoci en quatre àrees principals, de les que destaca la de turisme, que concentra entre el 40% i el 50% de la facturació. En aquest camp, més de sis-centes cadenes hoteleres fan servir les solucions de Quonext, que aposta per potenciar els productes propis i defuig dels productes a tercers (va arribar a ser una de las distribuïdores oficials de Microsoft Dynamics més importants a Europa). També ho fan servir línies aèries sobretot de l'Amèrica Llatina, aeroports (com els de Costa Rica i República Dominicana), parcs temàtics i agències turístiques. Les altres línies de negoci són la industrial (important a Catalunya i el País Basc), en què estan creixent amb força, i la de construcció, en què les empreses que han sobreviscut a la crisi s'han de reinventar. La quarta branca és la de consum i retail.

Clients arreu.
Quonext és una empresa catalana altament internacionalitzada. “Tenim clients a l'Amèrica Llatina i el Carib en temes turístics i en aeroports, per exemple.” També estan presents a Àfrica, Àsia i els Estats Units i han arribat al nord d'Europa i als països escandinaus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA