Economia

Sanció d'1,2 milions a Lloret als hotels del frau elèctric

L'alcalde va avançar que es farà aquesta proposta en la presentació del pla d'accions de turisme per aquest any

Es van donar a conèixer les dades de l'estudi de l'impacte de vuit esdeveniments

L'Ajuntament de Lloret proposarà sancionar els quatre hotels que van tancar el setembre passat a causa del frau de llum i gas amb un total d'1,2 milions d'euros per haver vulnerat la llei de turisme i la de seguretat. L'Ajuntament, a més, ja va reclamar el pagament dels deutes de l'empresa gestora dels hotels en conceptes d'IBI i aigua, tot i que ha estat una tasca complicada per l'entramat societari dels diferents hotels, i només en el cas de l'antic Savoy de Fenals s'ha cobrat el deute pendent. Els expedients de sanció, però, segons va matisar l'alcalde, Jaume Dulsat, encara estan en fase de proposta i les societats podran presentar-hi al·legacions. Tres dels quatre hotels encara continuen tancats, i el Savoy ha canviat de gestor i de nom (ara es diu Fenals Mar). La sanció, però, no eximeix que les societats gestores dels hotels hagin de pagar els tributs que encara deuen.

L'alcalde, Jaume Dulsat, i el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, van avançar la proposta en el transcurs de la presentació del pla d'accions de turisme previst per aquest any, que inclou una campanya per millorar la relació entre residents i turistes i mitigar els conflictes que es generen. La campanya es posarà a concurs amb l'objectiu que una empresa n'ideï una com més creativa i efectiva millor, i que no es tracti tan sols d'una activitat informativa. Dulsat va explicar que, sovint, hi ha malestar per coses quotidianes que passen a l'estiu, com ara la falta d'aparcament o bé que alguns turistes vagin sense samarreta pel carrer. Aquesta situació, va dir, s'ha vist agreujada en els darrers temps per l'augment d'habitatges d'ús turístic, molts dels quals no reglats, i que han generat problemes entre residents i visitants. “Detectem que en xarxes socials hi ha hagut molèsties en aquest sentit que creiem que una campanya positiva pot ajudar a minimitzar”, va valorar l'alcalde.

Durant la presentació es van donar a conèixer les dades de l'estudi d'impacte econòmic d'esdeveniments que va encarregar Lloret Turisme l'any passat. S'han analitzat vuit esdeveniments (un dels quals d'organització privada, l'Spanish Poker Series), i la conclusió de l'estudi (que ha fet una empresa externa) és que l'impacte econòmic dels esdeveniments (Ral·li Costa Brava Històric, Lloret Fórmula Weekend, Globasket Lloret, Foro Excelencia, Spanish Poker Series, Lloret Night Shopping, Fira dels Americanos i Fira Medieval) ascendeix a 3.962.682 euros, mentre que la inversió municipal va ser de 269.428 euros. Això significa, segons va exposar Jordi Orobitg, “que per cada euro invertit el retorn ha estat de gairebé 15 euros”. Aquest estudi ha de servir per veure quins esdeveniments cal potenciar i de quins es pot prescindir (no específicament dels vuit seleccionats per estudiar), però el que evidencia és el potencial d'alguns, com ara els esportius, com per exemple el Globasket.

Entre les accions que es van presentar com a executades i vinculades al pla operatiu hi ha el desplegament de la fibra òptica i la finalització del projecte del camí de ronda. Orobitg va explicar que el cost per fer el tram de Lloret a Fenals és de més de 3 milions d'euros, ja que requereix expropiacions i s'ha d'actualitzar “l'avaluació ambiental.

LA XIFRA

15
euros. Per cada euro invertit per l'Ajuntament en esdeveniments, el retorn ha estat de 15 euros.

Nou servei de consultes en quatre idiomes

L'oficina de turisme de Lloret atén des d'aquest mes les consultes dels visitants també a través de l'aplicació de mòbil WhatsApp (al telèfon 618263898). En horari d'oficina es contestaran les preguntes dels usuaris en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Segons va explicar la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, ja s'han començat a fer proves, però com que de moment no se n'ha fet difusió, no hi ha hagut gaires consultes via WhatsApp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El port de la marina acollirà durant nou dies la Fira del Vaixell d’Ocasió

EMPURIABRAVA
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona