Economia

Les exportacions van créixer del 2,4% el 2016

Les exportacions gironines van aconseguir un nou rècord l'any passat i van créixer del 2,4%, fins a 4.749 milions d'euros. A la demarcació, la indústria alimentària, sobretot les càrnies, continua concentrant el gros de les vendes que es fan a l'exterior. De fet, aquest sector representa el 41% de les vendes a l'exterior (1.991,2 milions d'euros). D'un any a l'altre, les exportacions de les càrnies i les alimentàries van créixer del 5,9%. De l'estadística del 2016 en destaca també que les químiques han guanyat presència i, de fet, han passat davant de la maquinària i els béns d'equip a l'hora de projectar-se internacionalment. El sector químic gironí se situa en segon lloc del rànquing amb vendes per valor de 857,5 milions d'euros (4,4% més).

Per destinacions, Europa continua acaparant el gros de les exportacions gironines. El 2016 la indústria de la demarcació ha exportat sobretot a França (1.267,94 milions d'euros), a Itàlia (361,03 milions) i a Alemanya (307,34 milions). Els segueixen Portugal i el Regne Unit. Per darrere d'aquests, el gegant asiàtic ja s'ha fet un lloc com a destinació de les exportacions gironines. En concret, la Xina ocupa el sisè lloc de la llista, amb vendes per valor de 180,10 milions d'euros, segons les dades del Ministeri d'Economia i Indústria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia