Economia

Municipal

Girona cataloga els comerços emblemàtics i estudia com protegir-los

ERC-MES, que va presentar una moció sobre el tema, se n'atribueix el mèrit, i el govern li respon que fa un any que es treballa en la Taula de Promoció de la Ciutat

L'Ajuntament de Girona està treballant a fer inventari de tots els comerços històrics, emblemàtics o singulars de la ciutat –i determinar quin nom i definició exactes s'ha de donar a aquest tipus d'establiment– i també estudia quines mesures pot emprendre per protegir-los i fomentar-los. Així ho va explicar ahir la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Glòria Plana, després que el grup municipal d'ERC-MES fes públic que l'equip de govern ha encarregat a una empresa especialitzada un estudi “per estratègia i pla d'acció per al comerç emblemàtic”, per valor de 17.545 euros. Els republicans, que van presentar una moció en aquest sentit al novembre, van “celebrar” haver “aconseguit que l'equip de govern comenci a treballar en el tema” i van lamentar que “tombés la moció per motius polítics, per no voler reconèixer les aportacions de l'oposició al bon funcionament de la ciutat”. Plana confirma que s'ha encarregat l'estudi, que haurà d'estar llest abans de sis mesos, però deixa clar que prové d'un treball previ de tot l'últim any en el marc de la Taula de Promoció de la Ciutat. En aquest sentit, recorda que, quan van votar en contra de la moció d'ERC-MES, ja van explicar que era perquè estaven treballant en el tema. “Fa un any vam contractar uns plans d'ocupació per fer unes enquestes i un inventari de tots els comerços de la ciutat, amb l'objectiu de definir què era comerç singular, històric, especialitzat, emblemàtic, etc., quants n'hi havia i fer-ne la catalogació”, va explicar ahir Plana. És fruit d'aquest treball que s'hagi encarregat ara l'estudi “per procedir a la definició i a la detecció de quins eren els sotmesos a aquest tipus de catalogació, amb la finalitat d'incentivar-los i fomentar-los”. La regidora ha avançat que no només es valorarà que els comerços siguin antics, sinó que també es volen tenir en compte aquells negocis que venen productes especialitzats i els que tenen una façana o edifici atractius des d'un punt de vista arquitectònic.

Plana remarca que aquest ha de ser “un tema de ciutat” i critica la posició d'ERC-MES: “Cal ser generosos i reconèixer que el fet que estiguem treballant en aquest tema no és mèrit només d'uns, sinó que és mèrit de tot el sector que, juntament amb l'Ajuntament, considera que aquest tipus de comerç requereix una protecció especial per protegir els valors artístics, històrics i culturals que representa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona