Economia

Economia

Mercolleida tanca el 2016 amb un rècord de benefici

Va guanyar 68.911 euros, un 48% més que en l'exercici anterior, amb un increment d'ingressos per primera vegada en cinc anys, el control de la despesa i un lleuger augment de subscriptors

Mercolleida va obtenir l'any 2016 uns beneficis de 68.911 euros, un 48% més que l'any anterior. Després del consell d'administració de dijous, l'alcalde de Lleida i president de la llotja agropecuària, Àngel Ros, va destacar que és “el resultat positiu més elevat registrat fins ara” i que “està vinculat al control i a una disminució de la despesa”. Ros va assegurar que “és la primera vegada que creixen els ingressos procedents del mercat, després de cinc anys de baixada”.

A més de la venda d'informació dels mercats, l'altre gran bloc d'activitat a Mercolleida és el lloguer d'espais. En aquesta segona línia de negoci, Ros va explicar que el lloguer d'espais ha representat uns ingressos de 288.986 euros, mantenint una ocupació important. Els tres grans espais de lloguer són l'edifici de Mercolleida, que aporta un 51% dels ingressos; l'Àgora, que són part les oficines de la Llotja, amb un 39%, i l'aparcament, amb un 9%.

En el consell d'administració es va informar també del correcte funcionament de tots els mercats, amb resultats especialment bons en els del porcí i el vaquí. El president de Mercolleida va remarcar que l'Estat espanyol és el primer productor de porcí d'Europa, fet que es reflecteix en l'activitat de la llotja, i que els industrials i els productors han afrontat l'any amb una situació de benefici, “condició que beneficia Lleida”. En el mercat boví també hi ha hagut una recuperació de preu, amb un percentatge important d'exportació, i “es va consolidant com el mercat de referència de l'Estat”. Pel que fa a l' oví, és un sector important de Mercolleida, que també forma el preu, que ha tingut diferents períodes.

Els altres dos grans mercats de la llotja lleidatana són els farratges, amb un alt nivell d'exportació, i el cereal, que ha experimentat una disminució de preus important. Per últim, en el mercat de la fruita dona un preu orientat, tenint en compte que és un mercat en el qual va sent progressivament representatiu.

Modernitzar la informació als subscriptors

Mercolleida disposa de 642 usuaris, als quals subministra informació dels mercats agrícoles i ramaders. L'alcalde va explicar que l'evolució dels mitjans electrònics havia derivat en un descens de les subscripcions, que ara s'han aconseguit apujar lleugerament. El conseller delegat de Mercolleida, Francesc Ollé, va comentar que s'està treballant en el projecte de digitalització de la informació per modernitzar els canals i que els usuaris tinguin accés a una informació “més a mida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona