Economia

municipal

El nou govern de Malgrat encarrega ara una auditoria

Fa la petició a la Diputació i hi inclou la vessant econòmica, els serveis i els treballadors

Diu que hi ha certes “disfuncions” i també estudiarà l'actual externalització dels serveis de la brossa i de l'aigua

El nou govern quadripartit de Malgrat de Mar, fruit de la moció de censura a l'alcalde socialista Joan Mercader, ha encarregat formalment a la Diputació una auditoria dels comptes municipals. A la vessant econòmica, però, també s'hi afegeix la demanda d'un estudi aprofundit tant dels serveis municipals com de la plantilla de treballadors per determinar si existeixen punts febles “i posar-hi remei”. La petició, la van traslladar divendres al diputat d'Hisenda i alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (PDeCAT), la portaveu de l'equip de govern, Neus Serra (PDeCAT), i el segon tinent d'alcalde, Jofre Serret (PDeCAT).

Neus Serra defensa la necessitat de “conèixer a fons l'estat econòmic actual de les arques municipals”, però assenyala que es tracta d'un instrument que s'usa de manera habitual quan hi ha un canvi de govern en qualsevol administració. “Volem que aquesta auditoria faci una fotografia del moment en què es troba actualment l'Ajuntament, també pel que fa a serveis i la plantilla de treballadors”, assenyala Serra, que destaca que en aquests vint-i-set dies de nou govern s'han detectat “algunes disfuncions” en determinades àrees. “A Serveis Socials hem vist que hi ha un temps d'espera excessiu per atendre la demanda dels ciutadans”, exemplifica la portaveu, que hi afegeix: “Per reforçar i resoldre els problemes, hem de saber amb precisió quins són.”

Municipalitzar serveis

En el cas dels serveis que estudiarà l'auditoria, el nou equip de govern local té especial interès a conèixer a fons la gestió externalitzada tant del servei de les escombraries com del de l'aigua potable que s'està fent en l'actualitat. Tot i que inicialment es descarta municipalitzar aquests serveis en el que queda de mandat, dins els pactes signats per les quatre forces s'acorda estudiar-ne la viabilitat en un futur. L'exalcalde de Malgrat ha sortit al pas de l'anunci de l'auditoria, que ha qualificat de “pèrdua de temps”. “La situació econòmica municipal és bona i prou coneguda, perquè, entre d'altres, tenim un nivell d'endeutament del 18%, quan el màxim permès és del 75%, i fem el pagament de les factures a disset dies, i no a trenta com diu la llei”, va precisar ahir. Segons Joan Mercader, la petició del nou equip de govern es fonamenta a buscar arguments que justifiquin la municipalització dels serveis. “Van anunciar que ho farien sense haver fet l'estudi previ que garanteixi que és possible”, va precisar en aquest sentit.

LA FRASE

Volem que aquesta auditoria faci una fotografia del moment en què es troba ara l'Ajuntament
Neus Serra
portaveu del govern de l'ajuntament de malgrat de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona