Economia

Les mesures cautelars contra Blesa exclouen Rato

Anticorrupció ha sol·licitat una vista per demanar un possible ingrés a la presó

No afecta cap més condemnat

La fiscalia anticorrupció va presentar ahir un escrit a l'Audiencia Nacional en el qual sol·licita que es convoqui una vista prèvia per acordar les mesures cautelars contra l'expresident de Caja Madrid i principal condemnat per les targetes black, Miguel Blesa, però no realitza cap petició sobre el seu successor en el càrrec, Rodrigo Rato, condemnat a quatre anys i mig de presó pel mateix cas. La sol·licitud d'Anticorrupció es coneix després que dijous passat la sala penal fes pública la sentència en la qual condemna els 65 acusats a penes que van des dels tres mesos fins als sis anys de presó per delicte continuat d'apropiació indeguda per l'ús personal que van fer de les targetes opaques al fisc.

Casos pendents

Tant Blesa com Rato –que el tribunal que presideix la magistrada Ángela Murillo va acusar de trencar la lleialtat que la caixa va dipositar en ells– continuen imputats en la peça principal del cas Bankia i tenen comptes pendents al jutjat de Plaza Castilla. En concret, Blesa s'asseurà al banc dels acusats després que s'obrís un nou judici contra ell pels sobresous cobrats per l'exdirectiu de Caja Madrid, mentre que a Rato l'investiga el jutge Antonio Serrano-Arnal, titular del jutjat d'instrucció número 31 de Madrid, en relació amb el seu patrimoni.

Previsible recurs

A Blesa ja li van retirar el passaport el maig del 2013, en la investigació per les presumptes irregularitats en la compra del City National Bank de Florida, però li van retornar al juliol d'aquest any a instàncies de l'Audiència Provincial de Madrid.

Blesa i Rato ja han manifestat la seva intenció de recórrer contra la sentència al Tribunal Suprem, una decisió compartida per la majoria dels 65 condemnats, que tenen per fer-ho cinc dies a partir que els sigui notificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA