Economia

Municipal

Calella censa per primer cop la gran oferta comercial

En el marc del pla estratègic integral de ciutat es comptabilitzen 1.600 locals que es podran consultar aviat al web

L'Ajuntament renova els ajuts orientats a impulsar l'economia local

Calella disposa per primer cop d'un cens actualitzat i fet a peu de carrer, per tècnics de la Diputació, de l'oferta comercial de què disposa el municipi. Són un total de 1.600 locals, concentrats especialment en l'eix al voltant del carrer Església, que es podran consultar properament al web amb un seguit de dades que permetran fer un seguiment específic d'un sector, el de serveis, que conjuntament amb el del turisme, és el principal motor econòmic del municipi. La primera tinenta d'alcalde, Núria Parella (PDeCAT), explica que el cens forma part del pla estratègic integral de ciutat Calella 2020, dissenyat per aprofitar les oportunitats d'una més gran diversificació econòmica en el futur. “Els tècnics han elaborat una llista exhaustiva amb tots els locals que hi ha al municipi que inclouen informació sobre la seva accessibilitat, l'activitat que desenvolupen, si són de venda o lloguer i si estan buits o oberts al públic”, precisa. Aquest buidatge, segons la regidora, permetrà disposar d'una informació molt més concreta i facilitarà l'actualització del cens. “Aproximadament d'aquí a un mes penjarem el cens al web municipal perquè sigui consultable”, explica, i recorda que fa temps que en aquesta pàgina es pot accedir a un apartat amb el cens de locals comercials buits, on ja consten una quarantena, per tal d'incentivar i facilitar el contacte entre propietaris i possibles emprenedors.

Paral·lelament al cens, aquest any Calella repeteix les ajudes econòmiques tant per fomentar les actuacions de millora dels locals comercials i establiments de serveis com per fomentar l'emprenedoria local.

En aquest sentit, a les subvencions del primer apartat de millora dels locals s'hi destina un fons de 10.000 euros amb un màxim per ajuda de 600 euros si el local és en un dels carrers considerats estratègics des del punt de vista del foment del comerç. A l'apartat destinat a incentivar l'ocupació local estable, l'import màxim a percebre és de 1.000 euros “sempre que l'empresa contracti un mínim de set mesos persones en situació d'atur empadronades a Calella”. La tercera i última proposta d'ajuts va orientada als emprenedors amb un import màxim de 750 euros sempre que mantinguin l'activitat o el negoci en marxa per un mínim també de set mesos.

En anys anteriors l'Ajuntament de Calella va atorgar 41 ajuts de millora de locals comercials, 7 de foment de l'ocupació i 5 destinats a emprenedoria. “Aquest any s'han informat per les subvencions i encara estan en tràmit 7 establiments, i hi ha 5 persones pel foment de l'ocupació local i 4 emprenedors”, defineix Parella. Les sol·licituds estan obertes fins al 30 de juny.

LA XIFRA

1.600
locals
comercials són els que han censat a Calella en el marc d'un pla estratègic per diversificar l'economia local.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona