Economia

pagesia

Inversió d'1,2 milions al sector agrari contra el canvi climàtic

La Generalitat ha ajudat 31 explotacions agràries de la regió a fer millores per ser més eficients, reduir el consum, usar energies renovables i disminuir els gasos amb efecte hivernacle

Han rebut 607.990 euros en ajuts

El sector agrari de les comarques centrals invertirà un total de 1.197.198,85 euros per mitigar el canvi climàtic introduint millores en les instal·lacions. La Generalitat ha ajudat una trentena d'explotacions a fer inversions per ser més eficients energèticament, reduir el consum, usar energies renovables, renovar maquinària i apostar per innovacions que ajudin a disminuir els gasos amb efecte hivernacle i l'amoníac. Dels gairebé 1,2 milions que s'invertiran, la Generalitat n'aportarà més de 600.000 a través d'unes subvencions cofinançades a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

La Catalunya Central és la segona àrea catalana després de Lleida amb més projectes i més import finançat. En el cas de Lleida, el Departament d'Agricultura ajudarà 56 explotacions a les quals destinarà prop d'un milió, mentre que a la regió central subvencionarà 31 explotacions a les quals aportarà 607.990 euros. Per comarques, la Noguera, el Solsonès i la Segarra són les més beneficiades, amb més de deu projectes finançats cada una.

En el cas de la regió central, al Solsonès se subvencionarà 11 explotacions, 8 a l'Anoia, 6 al Bages, 5 al Berguedà i 1 a Osona, mentre que no en consta cap del Moianès.

En l'àmbit català, el Departament d'Agricultura destina gairebé 2,1 milions d'euros a subvencionar projectes per pal·liar el canvi climàtic en l'agricultura. En total, ha ajudat 116 emprenedors catalans a dur a terme inversions que sumaran gairebé 4,5 milions d'euros. De fet, qui s'acollís a aquest ajut podia subvencionar un 40% de la inversió, tot i que es podia incrementar fins a un 65% en alguns supòsits (com ara en els casos d'agricultor joves o d'inversions col·lectives).

Les inversions que podien aspirar a les ajudes eren les relacionades amb fer millores als immobles per fer-los més eficients energèticament, com ara la renovació d'instal·lacions elèctriques per reduir el consum d'energia, l'ús de fonts renovables d'energia, la renovació de maquinària, l'adquisició d'equips innovadors, o d'altres que suposin una reducció de l'emissió de gasos amb efecte hivernacle i d'amoníac.

L'ajut per a la mitigació del canvi climàtic correspon a la convocatòria del Contracte Global d'Explotació 2016 i s'emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya per al període de programació 2014-2020. El Departament d'Agricultura destaca que Catalunya és pionera a apostar per aquest nou ajut, que es va convocar per primer cop el 2015 i amb el qual es pretén promoure l'eficiència dels recursos i fomentar el pas a una economia baixa en carboni i capaç d'adaptar-se al canvi climàtic en el sector agrari. També dona valor a l'esforç dels titulars d'explotacions agràries per invertir en activitats que mitiguin el canvi climàtic.

LES XIFRES

31
projectes
de la Catalunya Central són els que subvenciona la Generalitat.
11
explotacions
del Solsonès accedeixen a aquests ajuts. És la comarca més beneficiada a la regió central.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona