Economia

Economia

Ofensiva dels sindicats CCOO i UGT contra l'immobilisme de la patronal

Centenars de delegats i afiliats als sindicats CCOO i UGT es van manifestar ahir a Barcelona contra l'immobilisme de la patronal en la negociació dels convenis i davant la negativa de revertir en els salaris la millora de l'activitat econòmica. “És el preludi del Primer de Maig”, assegurava ahir el secretari general de la UGT, Camil Ros, davant de la seu de Foment del Treball. Els manifestants s'havien organitzat en diverses columnes que van sortir de llocs 'emplaçaments diferents però van confluir a la Via Laietana de Barcelona. Hi estaven convocats sectors com el dels professionals de la geriatria, l'hostaleria i els serveis, la neteja, el transport de mercaderies, l'educació o la mineria, entre d'altres. En declaracions als mitjans, el secretari general de la UGT, Camil Ros, va celebrar l'èxit de la concentració i va apuntar que el conflicte laboral és generalitzat. “Li hem de dir a la patronal que, si no hi ha meses de negociació, hi haurà mobilitzacions, i si les mobilitzacions no serveixen, hi haurà vagues”, va dir en el seu parlament. “Ens seguirem mobilitzant contra el bloqueig i contra uns salaris que no reflecteixen la recuperació econòmica ni cobreixen a la ciutadania davant la inflació”, va dir.

El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, va participar ahir en la seva última manifestació abans de ser rellevat en el congrés que el sindicat celebrarà a l'abril. Gallego va criticar la “posició retardatària de les patronals d'aquest país” i va instar a “exigir que volem convenis justos i que recullin uns salaris justos”. “No acceptarem que la patronal ens digui que hem de congelar els salaris de nou”, es va queixar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El port de la marina acollirà durant nou dies la Fira del Vaixell d’Ocasió

EMPURIABRAVA
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona