treball
cursos de formació
Formació agroalimentària a Kreas d'Olot per fer front a la mecanització
Aquesta fundació prepara joves perquè obtinguin el certificat de professionalització del sector
Vol qualificar treballadors de perfil baix
Els treballadors de perfil baix, els que fan les feines més rutinàries, estan amenaçats per la mecanització dels processos industrials. Això podria ser especialment sagnant en sectors com el de la indústria agroalimentària. A la Garrotxa, el sector industrial representa en conjunt el 36,6% dels llocs de treball i el subsector agroalimentari n'ocupa el 14,6%.
L'únic antídot contra aquest fet és la formació, i aquest és l'objectiu que persegueix des del 2014 la fundació Kreas, amb participació de l'Ajuntament d'Olot, la Federació Catalana d'Indústries de la Carn i la Universitat de Vic. Kreas s'encarrega d'impartir formació agroalimentària a joves que surten dels circuits estàndards del sistema educatiu perquè puguin obtenir el certificat professional.
Aquesta setmana, quinze estudiants han iniciat a Can Montsà d'Olot l'any de formació dual que els cal per obtenir el certificat. Ho fan amb un contracte d'aprenentatge i formació que els permet cursar el certificat de nivell 1 d'operacions auxiliars en indústria alimentària complet i mòduls concrets del certificat de nivell 2 de carnisseria i elaboració de productes carnis. A part, cinc alumnes de la promoció anterior s'han unit al grup per finalitzar la formació d'operacions auxiliars i que completaran amb un nou mòdul de certificat de nivell 3 de control analític.
La formació combina l'aprenentatge teòric i pràctic i de treball efectiu que es fa a Noel Alimentaria. La directora de Kreas, Mònica Fortet, ha explicat que la fundació ha format 120 estudiants. Un 71% es queden a l'empresa on han rebut la formació, un 23% s'insereixen a d'altres i un 6% van a l'atur.