Economia

treball

cursos de formació

Formació agroalimentària a Kreas d'Olot per fer front a la mecanització

Aquesta fundació prepara joves perquè obtinguin el certificat de professionalització del sector

Vol qualificar treballadors de perfil baix

Els treballadors de perfil baix, els que fan les feines més rutinàries, estan amenaçats per la mecanització dels processos industrials. Això podria ser especialment sagnant en sectors com el de la indústria agroalimentària. A la Garrotxa, el sector industrial representa en conjunt el 36,6% dels llocs de treball i el subsector agroalimentari n'ocupa el 14,6%.

L'únic antídot contra aquest fet és la formació, i aquest és l'objectiu que persegueix des del 2014 la fundació Kreas, amb participació de l'Ajuntament d'Olot, la Federació Catalana d'Indústries de la Carn i la Universitat de Vic. Kreas s'encarrega d'impartir formació agroalimentària a joves que surten dels circuits estàndards del sistema educatiu perquè puguin obtenir el certificat professional.

Aquesta setmana, quinze estudiants han iniciat a Can Montsà d'Olot l'any de formació dual que els cal per obtenir el certificat. Ho fan amb un contracte d'aprenentatge i formació que els permet cursar el certificat de nivell 1 d'operacions auxiliars en indústria alimentària complet i mòduls concrets del certificat de nivell 2 de carnisseria i elaboració de productes carnis. A part, cinc alumnes de la promoció anterior s'han unit al grup per finalitzar la formació d'operacions auxiliars i que completaran amb un nou mòdul de certificat de nivell 3 de control analític.

La formació combina l'aprenentatge teòric i pràctic i de treball efectiu que es fa a Noel Alimentaria. La directora de Kreas, Mònica Fortet, ha explicat que la fundació ha format 120 estudiants. Un 71% es queden a l'empresa on han rebut la formació, un 23% s'insereixen a d'altres i un 6% van a l'atur.

LES XIFRES

120
estudiants
ha format la fundació Kreas perquè puguin obtenir el certificat de professionalitat del SOC
14,6
és el percentatge
de treballadors que ocupa la indústria agroalimentària respecte al 36,6% del sector industrial


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona