Economia

Mikso, xips de verdures fetes artesanalment

Es poden trobar a botigues Gourmet i a carnisseries de la demarcació de Girona

Simple, natural i mediterrani. Així defineixen les noves xips els responsables de la marca Mikso, una jove empresa de Girona que les elabora de manera artesanal a la demarcació, amb receptes amb personalitat i amb ingredients “cent per cent naturals i sense aromes o colorants artificials”. De moment, al mercat es poden trobar tres productes diferents: xirivia, moniato taronja i remolatxa; remolatxa a ratlles i moniato blanc, i moniato taronja i moniato violeta, però ja estan experimentant noves fórmules perquè tenen “moltes idees”. Ara per ara les xips Mikso es poden trobar a botigues Gourmet, carnisseries i xarcuteries de la demarcació de Girona i, a partir del mes d'abril, ja comencen a entrar a Barcelona. La distribució es fa a través d'una empresa de les Preses.

Darrere de Mikso hi ha quatre emprenedors gironins: Joan Borrell, Josep Fàbregas, Ricard Reixach i Albert Boadella, que és qui dirigeix i està al capdavant del projecte. La idea va sorgir d'un viatge que va fer un d'ells, en què va poder veure un producte similar. “Som un grup d'amics que teníem la idea de treballar plegats i vam decidir començar el projecte conjuntament”, va dir. La primera reunió va ser l'octubre de l'any passat, i el producte, que s'elabora en un obrador de la comarca de la Selva, va sortir al mercat el febrer passat.

Els responsables del projecte expliquen que van triar la paraula Mikso perquè “en l'idioma esperanto significa barreja”. “El concepte neix de la barreja dels diferents productes, de persones i de maneres de pensar. Hem escollit l'idioma esperanto perquè justament és un idioma que pretén unir les persones de tot el món, entenent que tothom és diferent”, diuen.

Asseguren que els productes que utilitzen són cent per cent naturals i són productes que compren personalment a Mercagirona “per oferir la màxima qualitat”. I a les botigues on es venen les xips “s'han donat eines perquè la venda sigui més fàcil”, malgrat que el primer contacte “el fa l'Albert”. “La idea és que el client ens conegui i ens posi cara”, asseguren els responsables de l'empresa Mikso, que comenten que en el disseny de les bosses de les xips “també hi ha els nostres valors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona