Economia

pagesia

Agricultura i citricultors acorden impulsar la IGP clementines de l'Ebre

El segell de qualitat es va crear el 2001 però els productors gairebé no l'han feta servir

Els cítrics s'inclouran en l'Observatori Agroalimentari de Preus

El Departament d'Agricultura i els productors de cítrics ebrencs han acordat impulsar la indicació geogràfica protegida (IGP) clementines Terres de l'Ebre. Amb el segell de qualitat, que es va crear el 2001, es podrien etiquetar la major part dels 160 milions de quilos de mandarines que es produeixen al Baix Ebre i Montsià, però que pràcticament mai s'ha fet servir. Les dificultats per trobar distribuïdors que aposten per la IGP i l'aposta dels productors per la marca blanca han estat els principals entrebancs amb què ha topat aquest segell de qualitat. “Els magatzems han d'apostar per la IGP i l'administració s'ha compromès a ajudar-nos en campanyes de promoció”, ha explicat el responsable del sector dels cítrics d'Unió de Pagesos (UP), Carlos Roig.

La IGP clementina de les Terres de l'Ebre no es promocionarà només al mercat de proximitat, sinó que també es farà en les exportacions, on es comercialitzen la major part de les mandarines produïdes a l'Ebre. La promoció i impuls de la IGP es farà de manera complementària a la marca reserva de la biosfera.

Al marge de l'impuls a la IGP, Agricultura preveu altres actuacions per pal·liar la crisi per què passa el sector dels cítrics. En aquest sentit, tant l'administració com el sector treballaran conjuntament per millorar l'estructuració i organització del sector amb l'objectiu de sol·licitar la circumscripció econòmica en cítrics, tal com ja s'ha fet en la fruita dolça. Així, si més d'un 50% de les organitzacions de productors de fruites i hortalisses (OPFH) de cítrics s'associen en una circumscripció única, poden marcar criteris de qualitat i preus d'obligat compliment per tot el sector. A més, el 2018 el Departament d'Agricultura s'ha compromès a incloure els cítrics en l'Observatori Agroalimentari de Preus, per evitar els baixos preus d'aquesta campanya.

LA XIFRA

160
milions
de quilos de mandarines s'han produït aquesta campanya a les Terres de l'Ebre.

La producció de Sud-àfrica augmentarà

La competència de les mandarines procedents de Sud-àfrica van provocar un enfonsament de preus a l'inici de campanya que va perjudicar els productors ebrencs. És una situació que el sindicat agrari UP alerta que es repetirà el pròxim mes d'octubre. “La producció de Sud-àfrica es multiplicarà per sis”, ha dit Roig. La introducció de plagues com la taca negra o el greening també preocupa els citricultors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona