Economia

Els treballadors del Sun Village i del Marina Sand de Lloret surten al carrer

Convocats per CCOO reclamen el manteniment dels seus llocs de treball

Els hotels estan tancats per un frau pels subministraments de la llum i el gas

Més d'un centenar de persones, la majoria treballadors dels hotels Marina Sand i Sun Village de Lloret de Mar, es van manifestar ahir a Lloret de Mar perquè encara no han rebut la notificació d'incorporació al seu lloc de treball i temem perdre'l. Se'ls va tancar i treure la llicència juntament amb els Mediterrani Sand i Savoy –ara obert sota una nova direcció– per un frau als serveis de subministrament de gas i electricitat i per deutes d'IBI i aigua.

Convocats per Comissions Obreres, es van concentrar davant de l'ajuntament de Lloret i es van manifestar fins al davant de l'hotel Marina Sand, antic Selvamar, a l'avinguda Vila de Tossa. A part dels afectats, hi va participar el secretari general del sindicat intercomarcal de CCOO de serveis de les comarques gironines, Josep Maria Montalbán; regidors del PSC i d'ICV, i companys d'altres establiments d'hostaleria dels treballadors afectats.

CCOO va convocar la manifestació –ja n'ha promogut d'altres amb anterioritat– per exigir garanties que s'actuï contra determinades accions de gestió empresarials que, segons Montalbán, estan més interessades en l'especulació per obtenir guanys econòmics a curt termini que a fer una veritable gestió empresarial.

A més, el dirigent sindicalista va insistir a demanar la continuïtat i el manteniment dels llocs de treball de les 90 persones afectades per aquesta situació.

Montalbán va arribar a qualificar la gestió de les empreses que han tingut cura d'aquests hotels durant els últims anys de “mafiosa”, i va dir que el seu sindicat continuarà treballant perquè els 90 afectats puguin treballar. Tot i això, va dir que “hi pinten bastos”, perquè els altres anys començaven la temporada pel carnaval i, ara, tot plegat pot acabar als tribunals i, per tant, quedant-se sense feina.

LA XIFRA

90
treballadors
dels hotels Marina Sand i Sun Village són els que es van manifestar a Lloret de Mar.

Pendents d'una sanció de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Lloret va proposar a final de febrer sancionar els hotels que van tancar pel frau de llum i gas amb 1,2 milions d'euros per haver vulnerat la llei de turisme i la de seguretat. Ja va reclamar el pagament dels deutes de la gestora dels hotels en conceptes d'IBI i aigua, tot i que ha estat una tasca complicada per l'entramat societari dels hotels. Només ha cobrat el de l'antic Savoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA