Economia

municipal

urbanisme

Bote anima Mataró Parc a presentar el pla d'ampliació

L'alcalde es reuneix amb el propietari del centre comercial, Tomás Olivo, per saber les intencions de l'empresari

L'operador vol que l'Ajuntament canviï els usos d'una zona verda per dur a terme l'operació

L'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), encoratja el promotor de Mataró Parc, l'empresari Tomás Olivo, perquè presenti formalment el projecte d'ampliació del centre comercial. Bote, que ja s'ha reunit personalment amb Olivo, admet que la intenció de la trobada, que va tenir lloc a Barcelona, era conèixer de primera mà el pla de l'operador per guanyar espai i fer-se més gran. “Es tractava de concretar què és el que vol fer-hi”, va assenyalar el batlle, que es mostra prudent i mesurat a l'hora de valorar l'entrevista. En aquest sentit, insisteix que no hi ha “cap negociació” establerta entre les dues parts i s'estima més parlar “d'un primer contacte”, perquè precisament no hi ha cap projecte en paper per discutir.

Respecte a la posició de l'Ajuntament sobre la conveniència d'ampliar el centre comercial, Bote no va més enllà del que va dir al seu moment. “Ja vaig assenyalar que si era una oportunitat per a la ciutat l'havíem d'aprofitar”, manté. Sigui com sigui, tant el promotor com l'alcalde van defensar que el procés és “complex”, perquè a banda del vistiplau del consistori mataroní, també s'hauria de tenir el de la Generalitat. A més, l'ampliació, ara per ara, és incompatible, tal com preveu el centre comercial, amb l'entorn urbanístic local. Una part important dels 30.000 metres quadrats que l'operador comercial vol ocupar per situar-hi nous establiments de superfície mitjana formen part d'un solar municipal que és zona verda.

“De moment, no hi ha cap acord”, manté l'alcalde de Mataró, que explica que en la reunió també es va posar de manifest el motor econòmic que representa la gran superfície per a la ciutat i la comarca. Del que assegura que no s'hauria parlat és de les compensacions que la capital maresmenca podria aconseguir si finalment es donés un hipotètic llum verd a l'operació. La proposta, en aquest escenari, implicaria canviar els usos d'aquests terrenys i engegar una modificació urbanística del pla general que, en aquests moments, no es veu factible.

Per la seva banda, el centre comercial mataroní defensa una ampliació que, a banda de millorar les instal·lacions actuals i fer-les més atractives comercialment, serviria per generar “2.000 llocs de treball directes i un miler més d'indirectes”.

LA FRASE

Es tractava de saber de primera mà les intencions de l'empresari respecte a Mataró Parc
David Bote
alcalde de mataró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida