Economia

Girona impulsa un pla de millora del mercat del Lleó

Es tracta d'un conjunt d'obres i actuacions que van començar ara fa un any i suposen una inversió de 175.000 euros

A l'agost el mercat tancarà dues setmanes per millorar el terra malmès

L'Ajuntament de Girona està impulsant un pla de millora del mercat del Lleó amb l'objectiu de promocionar i dinamitzar aquest espai com a “punt de referència de productes de proximitat de les comarques de Girona, i potenciar-lo comercialment com a nexe d'unió entre les dues grans zones comercials a cel obert de la ciutat”.

Es tracta d'un conjunt d'obres i actuacions de millora que ja van començar ara fa un any amb la regulació de l'aparcament a la plaça Francesc Calvet i Rubalcaba i que continuaran a l'agost amb modificacions del paviment del mercat que obligaran a tancar les instal·lacions durant quinze dies.

El conjunt d'obres representarà una inversió d'uns 175.000 euros. Tot plegat, segons va explicar ahir la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, per a “un replantejament de futur del mercat de Lleó” que arribarà “a llarg termini” i que s'hauria de fer “amb finançament europeu”.

Les obres van començar amb la reordenació de l'apartament a la plaça Francesc Calvet i Rubalcaba, on s'aparcaven vehicles “sense autorització ni ordre físic”. “S'ha apostat per definir un perímetre per a l'estacionament de vehicles identificats i vinculats amb les parades del mercat, per aconseguir així ordenar l'espai i fer-lo més accessible i agradable per passejar i comprar”, va dir la regidora.

El consistori ara treballa en la millora de la distribució de les parades dels productors de fruita i verdura, dels productors de planter i dels venedors de roba i d'articles de simple ús. L'objectiu, segons Plana, és reordenar i unificar les parades perquè l'espai sigui més agradable per als clients.

A aquestes mesures també s'afegeix la dels treballs de pintura interior i exterior de l'edifici que ja s'han fet i que permeten que el mercat ofereixi un aspecte renovat. “Cal tenir en compte que, més enllà de les tasques habituals de manteniment, l'edifici no s'havia pintat completament des de la seva remodelació, l'any 1993”, va assegurar Glòria Plana, que va explicar que per complementar la millora del mercat s'han instal·lat bancs a l'interior de l'edifici.

Queden pendents –i segons Plana es farà al mes d'agost perquè es quan hi ha més parades tancades per vacances– la millora del terra malmès del mercat, tant de l'espai de compra com de la zona de cambres de fred, i una nova il·luminació de la part exterior de l'edifici i els elements perifèrics.

El consistori també prepara la modificació del reglament de règim interior del mercat municipal d'abastaments que es va aprovar el 1995 “i que hem d'adaptar a la normativa actual”.

Millores a Mercagirona

A Mercagirona també s'han dut a terme millores, que han suposat una inversió de 52.800 euros. Destaca la finalització del mur que delimitava el perímetre de les instal·lacions, les tasques de desbrossament, de tala d'arbres, de neteja i de senyalització i distribució dels espais dedicats a emmagatzemar-hi palets i envasos per al seu retorn.

Una altra de les millores que s'han dut a terme ha estat la instal·lació de vinils per fer més opaques les lluernes del sostre de l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA