Economia

turisme

Una Setmana Santa amb ocupacions superiors al 90%

Les poblacions turístiques de l'Alt Maresme confien en les contractacions de l'últim moment per mantenir les dades de l'any passat

Augmenten els establiments que aprofiten la festa per obrir les portes ja a la nova temporada

Les poblacions turístiques de l'Alt Maresme: Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat, ja ho tenen tot a punt per afrontar una Setmana Santa amb optimisme pel que fa a l'ocupació hotelera. El president del Gremi d'Hostaleria del Maresme i director de l'hotel Promenade de Pineda de Mar, Jordi Noguera, avança que el percentatge d'ocupació actual arriba ja al 89%. “En el mostreig que hem fet a diferents establiments es veu que les xifres són molt semblants a les de l'any passat, però confiem que les poden superar i arribar al 92% gràcies a les contractacions d'última hora”, apunta. El fet que aquest any Setmana Santa caigui tan tard afavoreix que més hotels de la zona hagin decidit mantenir les portes obertes i donar per començada la temporada turística. “Ha estat un hivern de moltes obres en els hotels, un signe de bona salut per al sector”, reconeix Noguera. Des de Calella, la presidenta de l'Associació Turística, Isabel Mallol, precisa que al municipi un 35% de la planta hotelera ja estarà en funcionament. “La tipologia dels visitants és força variada, però hi ha molts grups esportistes i famílies i, pel que fa a turisme estranger, el francès és majoritari”, assenyala.

Des de Malgrat de Mar, la regidora de Turisme, Ester Martínez (ERC), confirma l'alta ocupació dels hotels que han obert per aquestes dates i precisa que no es descarta arribar al ple total en els dies clau de les festes. “Bona part dels clients són els joves i les famílies que participen en les competicions europees que se celebren ara”, comenta Martínez, que afegeix que pel que fa a visitants estrangers, francesos i holandesos ocupen els primers llocs. Martínez avança que el sector preveu uns mesos d'estiu “bons o molt bons” gràcies en part a la situació de conflicte que viuen altres destinacions del nord d'Àfrica que són competència directa.

LA FRASE

Ha estat un hivern de moltes obres en els hotels, un signe de bona salut per al sector
Jordi Noguera
president del gremi d'hostaleria del maresme

LA XIFRA

35%
és el percentatge
d'hotels de Calella que obren les portes per Setmana Santa i alguns ja no les tancaran

Màxima informació al visitant

L'inici de Setmana Santa coincideix a l'Alt Maresme amb la renovació parcial o total dels aparadors turístics de dos municipis: Pineda de Mar i Malgrat. Totes dues poblacions han apostat fort per mostrar als visitants tot el potencial de què disposen durant la seva estada a la població a través de les oficines de turisme. En el primer dels casos, divendres es van inaugurar unes instal·lacions de primer ordre en el camp de la digitalització i que permeten als usuaris disposar de moltes més prestacions que les habituals d'entrar a demanar una activitat o un plànol del municipi. En el cas de Malgrat, el canvi d'ubicació de l'oficina de turisme es farà efectiu aviat i es passarà del mòdul prefabricat dels últims anys a un local més gran ben a prop. Per la seva banda, Calella continua apostant per una doble atenció al visitant. D'una banda, al local de la carretera N-II obert tot l'any i, de l'altra, al punt d'informació turística a tocar de l'estació de Renfe que està en funcionament de l'1 d'abril al 31 d'octubre. Pel que fa a Santa Susanna, també manté oberta la seva oficina gairebé tot l'any –desembre i gener tanquen– i es troba en plena zona turística, a l'avinguda del Mar, a prop de l'estació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona